Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “İsrail’deki olayları kutsamak, şiddeti savunmak ve masum sivilleri öldürmek doğru değildir. Filistinlilerin haklı davalarını terörize eylemlerle haksız duruma düşürmek, bölge insanlarına yapılacak en büyük kötülüktür” dedi.

Yaşanan krizin Türkiye’deki gerçek gündemi perdelememesi gerektiğini belirten Alpay, “Bizim gerçek gündemimiz ekonomik sorunlarımızdır. Ülke olarak yaşadığımız büyük ekonomik sıkıntılar artarak devam ederken, medyanın sınır ötesi operasyonları ve İsrail’deki olayları baş gündem yapması kabul edilemez bir aymazlıktır.” ifadelerine yer verdi.

Kamuoyunun başta Bağ-Kur reformu olmak üzere, halkın sıkıntılarını çözecek yasal düzenlemelerin bir an evvel gerçekleşmesini istediğini vurgulayan  Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, şunları kaydetti:

“DAR GELİRLİ YURTTAŞLARIMIZ BÜYÜK SIKINTILARIN MÜCADELESİNİ VERİYOR”

Bugün bu ülkede; 7.500 lira maaşa mahkûm edilen emekliler, Bağ-Kur primini ödeyemedikleri için eczanelerden ilaç alamayan esnaflar, prim gün indirimi sözü verilip de sonu belirsiz bir beklentiye sürüklenen Bağ-Kur’lular, ürünü tarlada çürüyen çiftçiler, ay sonunu getiremeyen asgari ücretliler ve memurlar ile bütün dar gelirli yurttaşlarımız büyük sıkıntıların mücadelesini vermektedirler.

Hal böyleyken sınır ötesi operasyonları ve İsrail-Filistin kavgasını ön plana çıkarıp, büyük dertlerle mücadele eden halkın yoksulluğunu görmezden gelenleri bir kez daha göreve çağırıyoruz: Gelin, yurttaşlarımızın gerçek gündemlerine dönün ve çareler üretin!

Savaşı ve şiddeti meşrulaştırmak insanlığa zarar verir. İsrail’deki olayları kutsamak, şiddeti savunmak ve masum sivilleri öldürmek doğru değildir. Filistinlilerin haklı davalarını terörize eylemlerle haksız duruma düşürmek, bölge insanlarına yapılacak en büyük kötülüktür.

“BİZİM GERÇEK GÜNDEMİMİZ EKONOMİK SORUNLARIMIZDIR”

Öte yandan bizim gerçek gündemimiz ekonomik sorunlarımızdır. Ülke olarak yaşadığımız büyük ekonomik sıkıntılar artarak devam ederken, medyanın sınır ötesi operasyonları ve İsrail’deki olayları baş gündem yapması kabul edilemez bir aymazlıktır. Gerçek gündemi perdeleyerek halkımızın derinleşen sorunlarını öteleyen anlayışı kabul etmek mümkün değildir.

Ülkemizin güvenliği için yaptığınız her operasyonda tabi ki devletimizin yanındayız. İsrail-Filistin kavgasında şiddeti kutsayan değil, insan hakları ve barış temelinde bir perspektif ile taraf olmayı kabul edebiliriz. Ancak bu sorunlar halkımızın var olan dertlerini öteleyemez! Türk Milletini çaresiz bırakan ekonomik kriz karşısında ivedilikle tedbirler almalı ve parlamentoyu çok hızlı bir şekilde çalıştırmalı ve başta Bağ-Kur reformu olmak üzere, halkımızın sıkıntılarını çözecek yasal düzenlemeleri bir an evvel kanunlaştırmalısınız. Söz konusu olan; çocukları ve gençleri mutsuz, yetişkinleri umutsuz bir ülkenin geleceğidir. Geleceğimizi, geçmişimizden aldığımız güçle kurtarmak da boynumuzun borcudur. Ne mutlu Türküm diyene!”

Editör: Haber Merkezi