Milletvekili Perihan Koca: Engelli Yurttaşların Sorunları Klişelerle Geçiştiriliyor Milletvekili Perihan Koca: Engelli Yurttaşların Sorunları Klişelerle Geçiştiriliyor

Türkiye Komünist Hareketi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Figen Topal 31 Mart seçimlerine dair açıklamada bulundu.

Figen Topal yaptığı açıklamada Ankara'nın ülkenin başkenti olarak tamamen sağa kaymış siyasal bir eksende bulunması durumunu eleştirerek, Ankara'nın laiklikle, cumhuriyetle, emekle ve sol değerlerle anılması gerektiğini söyledi.

TKH adayı Figen Topal'ın açıklaması şu şekilde:

Değerli Ankara halkı, Ankara emekçileri. İçinde yaşadığımız mevcut köhnemiş düzeni teşhir etmek için 31 Mart seçimlerinde Türkiye Komünist Hareketi olarak seçimlerde yerimizi alıyoruz. Emekçi halkımız kimsenin kulu, kölesi ve tebaası değildir. Ankara da kimsenin babasının malı değildir. Asgari ücret 17 bin lira, açlık sınırı 16 bin, yoksulluk sınırı 52 bin lira iken dün olduğu gibi bugün de ismi farklı bir sağcı yönetim zenginlerin yanında yerini almış, halkın malını rantçı bir mantıkla parsel parsel dağıtıyor, diğeri ise mallarını utanmadan sayfalarca yayınlıyor.

Peki, işçilerin emekçilerin payına ne düşüyor? Açlık sınırının altında bir maaş, fiili sendikalaşma yasağı, grev yasağı. Çorba dağıtmakla halkın yanında olunmaz! Sol gösterip sağ vurmak işte tam olarak budur! Bir sağcı gitti başka sağcı geldi, şimdi ise yine sağcılar yarışıyor. Böyle gelmiş ama böyle gitmemelidir, gitmeyecektir. Sol güçlenmelidir, güçlenecektir. Türkiye Komünist Hareketi buradadır, pusuladadır.

Sağcılar ile sol gösterip sağ vuranlar arasında tercih yapmaya mahkûm değiliz. Ankara ülkemizin başkentidir. Başkente yakışan da ilerici, laik, emekten ve kamuculuktan yana yönetimlerdir. Başkentimiz, kendi alt kadrolarını aşiret mantığıyla oluşturarak düzen partilerinden aday olan sağcı yönetimlere teslFfim edilmemelidir.

Kimse unutmasın bu ülkede sosyalistler var. Sol vicdandır, sol emekçiden yana olmaktır. Sol bağımsızlıktır, sol, faşizme ve gericiliğe karşı olmaktır. Gençler, kadınlar, emekliler, işçiler. Solcu, sosyalist, ilerici, demokrat yurttaşlar. Yüzünü aydınlık yarınlara çevirenler. Başkentimize bu sağcılık yakışmıyor. Ankara sol, cumhuriyetçi, kamucu ve ilerici değerler ile anılmalıdır.

Gelin hep beraber bu sağcı, gerici, rantçı, talancı ve adaletsiz sisteme karşı mücadelemizi yükseltelim. Başkentimizi karanlığa teslim etmeyelim. Geleceği kazanmak ve mücadeleyi yükseltmek için oylar sosyalizme, oylar orak çekice, oylar Türkiye Komünist Hareketi’ne.

FİGEN TOPAL KİMDİR?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olan Figen Topal 1973 yılında Zonguldak’ta doğdu. 1990 yılında Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi’nden mezun olan Topal, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır. Bugün özel bir şirkette muhasebe bölümünde çalışmaktadır.

2015 yılında Türkiye Komünist Hareketi (TKH) saflarına katılan Figen Topal halen TKH Ankara İl Komitesi’nde görev yapmaktadır. 

(Partimiz Ankara’nın tüm ilçelerindeki belediye meclisi seçimlerinde de adaylarıyla ve orak çekiçli amblemiyle seçim pusulasında yer almaktadır.)

Editör: Haber Merkezi