Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrette sona yaklaşılıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün üçüncü kez toplanacak. Komisyonun bu toplantıda bir karara varması bekleniyor.

'Asgari ücret ne kadar, ne zaman açıklanacak' sorusu gündemdeki sıcaklığını giderek artırıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısıyla bugün düğüm çözülüyor. Bu toplantıda İşçi, işveren ve hükümetin rakamları içeren teklifleri masaya gelecek. Asgari ücret 2023 için 3 rakam öne çıkarken, milyonlarca çalışanın gözü kulağı o saatte komisyonda olacak.

Asgari ücrette süreç tamamlanmak üzere. Bugün Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını yapacak.

7 Aralık'ta başlayan asgari ücret görüşmelerinde işçi ve işveren tarafı dinlendi, beklenti ve talepler masaya yatırıldı.

2023 yılı asgari ücretinin üçüncü toplantıda belli olması bekleniyor.

Asgari ücrette zam senaryoları ise şöyle:

Oran (%)     Gelecek zam      Toplam ücret

35                1925 TL                7 bin 425 TL
40                 2 bin 200 TL        7 bin 700 TL
45                 2 bin 475 TL        7 bin 975 TL
50                 2 bin 750 TL        8 bin 250 TL

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI ÖNCESİ BAKAN BİLGİN'DEN DİKKAT ÇEKEN MESAJ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "İşletmeleri ayakta tutacak, işçimize rahat nefes aldıracak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Enflasyonist konjonktürel durumun verdiği tahribatlar vardır. Bunları onarmak, tahribatların meydana getirdiği zararları ortadan kaldırmak, bizim sosyal politika tedbirleriyle yapacağımız işler.

Editör: Haber Merkezi