"Söylenen 35 bin, gerçek ise 3 bin 400"

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, TOKİ aracılığıyla 'İlk Evim İlk İşyerim Arsa Projesi' kapsamında yurttaşlara Adana'da 35 bin arsa satılacağını duyuran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u derhal açıklama yapmaya çağırdı. Adana'da 35 bin değil sadece 3 bin 400 arsa için çekiliş yapıldığını anımsatan Barut, "Hani Adana'ya 35 bin arsa ayrılmıştı? Niye bu açıklanan sayının 10'da birinden az arsa için çekiliş yapıldı. Çıkın açıklama yapın, kabul edilmez durumu izah edin" dedi.

"SÖYLENEN İLE GERÇEK BAŞKA"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda TOKİ mağduru yurttaşların sorunlarına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u kamuoyuna bilgi vermeye çağırıyoruz. Bakanlığa bağlı, özellikle sosyal konut üretimi için kurulmuş olan TOKİ aracılığıyla 'İlk Evim İlk İşyerim Arsa Projesi' hakkında konuşan Bakan Kurum, Adana'ya 35 bin arsa ayrıldığını duyurmuştu. Söylenen ile gerçek başka, durum çok daha başka oldu" diye konuştu.

BAKANA AÇIK ÇAĞRI

Bakanlığın TOKİ aracılığıyla yürüttüğü "İlk Evim, İlk İşyerim Arsa Projesi" kapsamında Adana'da vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını bildiren Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde TOKİ aracılığıyla satılacak bu arsalar için kura çekilişi yapıldı. Ancak ne acıdır ki 35 bin arsa ayrıldığı söylenen Adana'da çekiliş yapılan arsa sayısı 3400 civarında kaldı. Hani Adana'ya 35 bin arsa ayrılmıştı? Niye bu açıklanan sayının 10'da birinden az arsa için çekiliş yapıldı. Başvuranların parası iade edilerek süreç kapatılmak isteniyor galiba. Bu haksızlığa izin veremeyiz, mağduriyeti seyredemeyiz! Çıkın açıklama yapın, kabul edilmez durumu izah edin! Yurttaşlarımızı mağdur etmeyin!"

Editör: Haber Merkezi