Ankara - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Meclis kürsüsüne somun ekmekle çıkarak tarım sektöründeki derinleşen sorunları dile getirdi ve çiftçilerin sesini yükseltti. Barut, ülke tarımının AKP yönetimi tarafından bitirildiğini ve çiftçilerin borç batağına saplandığını belirterek, "Bir somun ekmek 10 lira, çiftçinin buğdayına 9 lira veriliyor. Halkımız bir ekmek alamazken, çiftçi ürettiğinden kazanamazken bu düzeni yaratanlara yazıklar olsun" dedi.

"Çiftçiler Bayram Gününde Kan Ağlıyor"

CHP Grubu'nun 'Tarım ve Çiftçinin Sorunlarının Araştırılıp Çözülmesi' adına sunduğu Meclis Araştırma Önergesi'nin gerekçelerini genel kurulda açıklayan Barut, 14 Mayıs Çiftçiler Günü ve CHP Lideri Özgür Özel başta olmak üzere eczacıların 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü kutladı. Barut, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nün dünyanın birçok yerinde bayram havasında kutlandığını belirtirken, ülkemizde ise tarım ve çiftçinin sorunlarının artarak devam ettiğini vurguladı. Konuşmasında, çiftçilerin borç batağında boğulduğunu, gıda enflasyonunun arttığını ve gençlerin tarımdan uzaklaştığını dile getirdi.

"Vatandaşa Çay, Çay Üreticisine Kafa Attılar"

Barut, özellikle çay üreticilerinin yaşadığı sorunlara da dikkat çekti. Çay fiyatlarının maliyetin çok altında açıklandığını belirterek, çay üreticilerinin emeğine ve ekmeğine saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, buğday fiyatlarının belirlenmemesi ve çiftçilerin tüccara mahkum edilmesi gibi sorunlara da değindi.

Tarım Sektöründeki Sorunların Çözümü İçin Çağrı

CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR

Barut'un Meclis kürsüsündeki konuşması, tarım sektöründeki sorunların çözümü için daha fazla adım atılması gerekliliğini bir kez daha gündeme getirdi. Çiftçilerin yaşadığı ekonomik zorluklar ve tarım politikalarındaki yanlışlıklara dair verdiği bilgiler, Meclis genelinde dikkatle takip edildi. Tarım sektörünün güçlendirilmesi ve çiftçilerin desteklenmesi gerekliliği vurgulandı.

Editör: Haber Merkezi