• "Emeklilerin bayram ikramiyeleri en az asgari ücret tutarında olsun"
  • "İğneden ipliğe her şeyin fiyatı katlanırken emekli ikramiyesi yerinde sayıyor"

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emeklilere verilen 1100 liralık ikramiyelerin 2 bin liraya çıkarılacağı yönündeki gelişmelere tepki gösterdi. 2018 yılında 1000'er lira olarak senede 2 kez verilmeye başlayan emekli bayram ikramiyesinin 5 yılda sadece 100 lira arttırılarak 1100 liraya çıkarıldığını söyleyen Barut, "İğneden ipliğe her şeyin fiyatı katlanırken emekli ikramiyesi yerinde sayıyor. 5 senede sadece 100 lira arttıranlar utansın. Emeklilerimizin bayram ikramiyeleri en az asgari ücret tutarında olsun" dedi.

"HER ŞEYİN FİYATI KATLANDI, İKRAMİYE 5 YILDA 100 LİRA ARTTI"

CHP'nin Meclis'e çok defa sunduğu "Emekli ikramiyeleri tutarı asgari ücrete yükseltilsin" teklifinin AKP ve MHP oylarıyla hep reddedildiğini anımsatan Ayhan Barut, "Ülkemizde iktidar eliyle yaratılan ekonomik kriz, hortlatılan enflasyon canavarı ve fahiş zamlar herkesin alım gücünü sıfırladı. Her şeyin fiyatı 5-10 kat artarken geçinemeyen emeklilerimizin bayramlardaki ikramiyeleri ise hiç artmıyor. İkramiyelerin 5 yılda sadece 100 lira artması insafsızlıktır. Şimdi emekli ikramiyesinin 2 bin lira olacağı söylemleri bu vicdansızlığın süreceği anlamına gelir. Asla kabul etmiyoruz" diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMELİ"

Bayramlarda emeklilere verilen ikramiyelerin asgari ücretle eşitlenmesi gerektiğine vurgu yapan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Ülkemizin ve halkımızın sayısız sorunu var. AKP eliyle ülkemiz çıkmaza sürüklenirken, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilerden öğrencilere, emeklilikte yaşa takılanlardan sözleşmelilere dek herkesin sorunlarına çare bulmak için önderlik ediyor. Sayın Genel Başkanımızın öneri ve çabaları sayesinde 2018 yılında emeklilerimize 1000 lira olarak bayramlarda verilen ikramiyelerin mutlaka asgari ücrete eşitlenmesi gerekiyor. 5 yılda sadece 100 liralık artış da, ikramiyelerin 2 bin lira yapılması da kabul edilmez. En düşük emekli aylığını 5500 lira olarak açıklayıp asgari ücret tutarını emeklilerimize çok görenler, onları açlık, yoksulluk ve sefalete mahkum etmeyi sonsuza dek sürdüremez. Bu zalim anlayıştan mutlaka kurtulmamız gerekiyor. İlk seçimde emeklilerimizin ve halkımızın tüm kesimlerinin desteğiyle bu iktidardan kurtulacağız."

Editör: Haber Merkezi