Ayhan Barut, dalyan mağduru köylülerin yanında

Köylerindeki göle bile giremiyorlar

"Köylülerimiz mağdur edilmesin"

"Köylülere baskı uygulamayın"

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Karataş ilçesi sınırlarındaki Kapı Köyü'nde bulunan dalyandan hiçbir şekilde yararlanamayan köylülerin daha fazla mağdur edilmemesini istedi. Uluslararası sözleşmelerle ve yasalarla korunan Akyatan Lagünü'nündeki dalyanın özel şirket tarafından kullanıldığına işaret eden Barut, "Kapı Köyümüzün içindeki gölden balık tutmak isteyen köylülerimiz baskıyla mağdur ediliyor. Bu baskı düzeni son bulmalı, köylülerin mağduriyeti giderilmelidir" dedi.

ÜRETİCİ KÖYLÜLER DERT YANDI

CHP Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Karataş ilçesindeki Kapı Köyü'nde üretici köylülerle buluştu. Köy kahvehanesinde gerçekleşen buluşmada, köylüler tarımsal üretim maliyetlerindeki fahiş artışlardan ürünlerin para etmemesine kadar bir çok sorunu anlatıp çözüm için yardım istedi. Üretici köylülerin sorunlarını dinleyip çözüm önerilerini paylaşan Ayhan Barut, AKP iktidarının üreticileri adeta 'öcü' gibi gördüğünü, ülkenin üretmemesi için çaba gösterdiğini söyledi. CHP'nin tarımsal üretimdeki sorunların çözümü için ortaya koyduğu projelerden söz eden Barut, "Hiç merak etmeyin, AKP'nin tarımda açtığı yarayı, üreticilerimize yaşattığı mağduriyeti halkın iktidarında bitireceğiz" diye konuştu.

ayhan barut kapı koy dalyan (2)

"KÖYÜMÜZDEKİ DALYANA GİREMİYORUZ"

Köy sınırlarında bulunan dalyanla ilgili yaşadıkları sorunlara da işaret eden köylüler, "Dalyana girip bir tane bile balık tutamıyoruz. Niye? Çünkü bu dalyanı özel bir şirket işletiyor. Köyümüzün içindeki dalyana girip bir tane balık alamıyoruz, soframıza koyamıyoruz, misafirimize ikram edemiyoruz. Lagünün işletmesini verdikleri özel şirket, bizi dalyana yaklaştırmıyor. Bekçileriyle, jandarmasıyla sürekli bize baskı uygulanıyor. Dalyana köyden giren oldu mu hemen ceza yazılıyor. Bu çileyi bitirin" diye sorunlara çare bulunmasını istedi.

"KÖYLÜLERİMİZİN MAĞDUR OLMASINA İZİN VERİLEMEZ"

Yaşanan mağduriyeti dinleyen ve sorunların çözümü için neler yapılabileceğini konuşan Barut, bölgede yaşanan haksızlığın son bulması için özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Köy sınırlarındaki dalyandan yararlanamayan bölge halkına eziyet edilip baskı uygulanmasına tepki gösteren Barut, "Bu sorun bölgede çok uzun zamandır yaşanıyor. Köylümüz, köyündeki gölden balık bile tutamıyor. Burayı alıp işletenler niye yoğun bir baskı uyguluyor. Bu durum kabul edilemez. Tarım ve Orman Bakanlığı, bölgemizin insanlarını mağdur eden bu konuya çözüm üretmeli, haksızlığı önlemelidir. Sadece bir şirketin isteğiyle köylülerimizin mağdur olmasına izin verilemez. Her zaman köylümüzün yanında olacağız, sorunlarına mutlaka çözüm bulunması için mücadelemizi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi