Ayhan Barut'tan Meclis'te enflasyon tepkisi

  • "Asgari ücret 1047 lira eridi"
  • "Kuru soğan 30 lira, bunlar alay ediyor"
  • "Pembe boyacı hesabı"
  • "Saray gözdesinin hesabı şaşıyor"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, son üç ayda asgari ücretin tam 1047 lira değer kaybettiğine dikkat çekti. AKP eliyle hortlayan enflasyon canavarı nedeniyle maaşların eriyip halkın alım gücünün düştüğünü vurgulayan Barut, "Bir kilo soğan bile 30 lira oldu, bunlar alay ediyor bizimle. Halkımızın yüzünün gülmesi, tüketicinin ucuz ve güvenilir gıdaya erişmesinin yolu üretime ve üreticiye destek vermekten geçiyor. Bu çileyi biz bitireceğiz!" diye konuştu.

ACI GERÇEKLERİ ANLATTI

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, "AKP eliyle hortlatılan enflasyonda yıllık artış ENAG’a göre yüzde 112.51, TÜİK verilerinde ise yüzde 50. 51 oldu. İktidarın pembe boyacısı TÜİK'in verilerine göre bile son üç ayda asgari ücret 1047 lira değer kaybetti. Maaşlar enflasyon ve zamlar karşısında eridi, halkın alım gücü düştü. Buna sebep olanlar hala algı peşinde. Gerçekler ise açıkça ortada. Gidecekler" diye konuştu.

"YURTTAŞA ADETA CEHENNEM HAYATI YAŞATIYORLAR"

Açlık, yoksulluk, yüksek enflasyon ve zamlarla ilgili AKP iktidarına sert sözlerle yüklenen Ayhan Barut, ilk seçimde bu tablonun ortadan kalkacağına değinerek şunları kaydetti:

"Saray gözdesi TÜİK'in enflasyon hesabını nerede yaptığını biliyoruz da, bu sonuçlara nasıl ulaştıklarını bir türlü anlayamıyoruz. İnsanlarımız ekonomik krizde adeta cehennem hayatı yaşarken sihirli dünyalarında akıl almaz hayaller kurup oyun oynuyorlar. Bir kilo soğan bile 30 lira oldu, bunlar alay ediyor bizimle. Halkımızın yüzünün gülmesi, tüketicinin ucuz ve güvenilir gıdaya erişmesinin yolu üretime ve üreticiye destek vermekten geçiyor. Biz bu çileyi biz bitireceğiz!"

Editör: Haber Merkezi