Mardin’e bağlı Yalım Mahallesi’nde bulunan Mardin KYK Kız Öğrenci Yurdunun içinde ve dışında yeterli hijyen koşullarının sağlanmadığı, yemeklerin kötü olduğu anlaşılmaktadır. Yurtta barınan öğrencilerin ifadeleri ve elimize ulaşan görüntülerden de anlaşıldığı kadarıyla yemeklerin içinden zaman zaman kurtçuk, kıl ve eldiven parçaları çıkmakla beraber genel olarak yemeklerin kötü olduğu ve aynı zamanda yurt yakınında bulunan çöp konteynerlerinin çevresine yayılmış yemek artıklarının, çöplerin olduğu gözlemlenmiştir. Bu yemek artıklarının ve çöplerin kötü kokulara sebep oldukları gibi birçok hastalığa sebep olabileceği de bilinmektedir.

Son dönemlerde yaşasan asansör kazalarından sonra ise öğrenciler asansöre binmekten imtina ettiklerini, binenler korkuyla bindiklerini söylemektedir. Çok katlı bir yapıda bu korkuyla yaşamak ve merdivenle yüksek katlara erişmeye çalışmak kabul edilebilir bir durum değildir.

HEDEP Mardin Milletvekili Beritan GÜNEŞ ALTIN, konuya Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın BAK tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi.

Basına yansıyan ve tarafımıza ulaşan bilgilere göre; Mardin’e bağlı Yalım Mahallesi’nde bulunan Mardin KYK Kız Öğrenci Yurdunun içinde ve dışında yeterli hijyen koşullarının sağlanmadığı, yemeklerin kötü olduğu anlaşılmaktadır. Yurtta barınan öğrencilerin ifadeleri ve elimize ulaşan görüntülerden de anlaşıldığı kadarıyla yemeklerin içinden zaman zaman kurtçuk, kıl ve eldiven parçaları çıkmakla beraber genel olarak yemeklerin kötü olduğu ve aynı zamanda yurt yakınında bulunan çöp konteynerlerinin çevresine yayılmış yemek artıklarının, çöplerin olduğu gözlemlenmiştir. Bu yemek artıklarının ve çöplerin kötü kokulara sebep oldukları gibi birçok hastalığa sebep olabileceği de bilinmektedir.             

CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR CHP TARSUS İLÇE KADIN KOLLARI, KADIN VE ÇOCUKLARI DENİZ İLE BULUŞTURUYOR

                                                                                                                Son dönemlerde yaşasan asansör kazalarından sonra ise öğrenciler asansöre binmekten imtina ettiklerini, binenler korkuyla bindiklerini söylemektedir. Çok katlı bir yapıda bu korkuyla yaşamak ve merdivenle yüksek katlara erişmeye çalışmak kabul edilebilir bir durum değildir.

Bu bağlamda;

1.      Mardin KYK Kız öğrenci Yurdu etrafındaki kirliliğin sebebi nedir? Çöp konteynerleri hangi aralıklarla boşaltılmaktadır? Düzenli bir konteyner temizliği var mıdır? Varsa ne sıklıkla yapılmaktadır?

2.      Toplu yaşam alanlarında hijyen koşullarının sağlanmamasından ötürü baş gösterebilecek salgından kim sorumlu olacaktır? Böyle bir durumun yaşanmaması için alınan bir önlem var mıdır? Varsa nedir?

3.      Yurdun yemekleri kim tarafından yapılmaktadır? Yemek yapılan alanlar yeterli hijyen koşullarına sahip midir? Bu kim tarafından ve nasıl denetlenmektedir?

4.      Yurt asansör bakımları düzenli olarak yapılmakta mıdır? Yapılıyorsa kim tarafından ve nasıl yapılmaktadır?

Editör: Haber Merkezi