Beyaz Saray, Ukrayna'ya destek için altı milyar dolardan fazla para istedi

Başkan Biden Perşembe günü başkanlığının üçüncü ve ilk bütçesini bölünmüş bir Kongre'ye önerdi. 6.8 trilyon dolarlık bütçe planı, orduya ve çok çeşitli yeni sosyal programlara yapılan harcamaları artırmayı ve aynı zamanda gelecekteki bütçe açıklarını azaltmayı amaçlıyor.

ABD yönetimi tarafından sunulan bir belgeye göre Beyaz Saray, 2024 mali yılında Ukrayna, NATO müttefikleri ve ABD'nin Avrupa'daki diğer ortak ülkeleri için 6 milyar dolardan fazla destek talep etti .

Belgede, "Bütçe, Ukrayna'ya, ABD'nin NATO ile ittifakına ve diğer Avrupalı ​​ortak ülkelere ... ve devam eden Rus saldırganlığı karşısında ortak güçlere 6 milyar doların üzerinde yardım sağlıyor."

Buna ek olarak, bütçe taslağı, Rusya'nın Ukrayna'daki "etkisine karşı koymak" için 753 milyon dolar ve 2024 için "Çin'i çevreleme" fonu için 400 milyon dolar tahsis edilmesini öngörüyor .

eeeeeeeee

2024'te Ukrayna'dan da dahil olmak üzere 125.000 mülteciyi kabul etmek için fon talep edildi.

Başkan Biden'ın bütçesi, Ukrayna'yı desteklemek için 6 milyar dolardan fazla ayırıyor; bu miktar, Rusya'nın geçen yıl Ukrayna'yı işgalinden bu yana ülkeye ve komşularına yardım için yapılan toplam ABD harcamasını 80 milyar doların üzerine çıkaracak bir miktar.

Editör: Haber Merkezi