BREZİLYA'DA BİSİKLETÇİLERDEN ÇIBLAK PROTESTO

Latin Amerika'nın en büyük metropolü olan Sao Paulo'da 30 kadar bisikletçi, kasklı veya başları açık ve çoğu zaman başka hiçbir şey giymeden yağmura göğüs gererek sürücüleri yoldaki "hassasiyetlerine" karşı duyarlı hale getirmeye çalıştılar.

Brezilya'nın ekonomik başkentinin en işlek arterlerinden biri olan Paulista Bulvarı'ndaki sürücülerin çoğu çıplaktı. Bazıları, biraz daha mütevazı, minimal iç çamaşırı giymeyi tercih etti.

Bir fotoğrafçı olan Allis Bezerra, AFP'ye "Latin Amerika'nın en büyük caddelerinden birinde çıplak olarak duruyoruz ve bu da arabaların şiddetine karşı savunmasız olduğumuzu gösteriyor" dedi.

"Bu hareket topluma ne kadar önemli olduğumuzu göstermeye hizmet ediyor. Bisikleti ulaşım aracı olarak kullanarak, çevreyi kirletecek arabaları sokaktan kaldırıyoruz" dedi.

43 yaşındaki sanatçı Andresa Aguida, Paulista Bulvarı'nda çıplak göğüslerle yola çıkmadan önce karnına "Sürdürülebilir Pedal Çevirme" yazısı yazılmıştı.

"Sürücüler bize saygı göstermiyor, korna çalıyorlar ve 'Çekil yoksa seni ezerim' der gibi sözler sarfediyorlar" dedi.

Brezilya Trafik Tıbbı Derneği veya Abramet tarafından Haziran ayında yayınlanan bir araştırma, bisikletçilerin dahil olduğu 16.000'den fazla önemli olayın hastaneye kaldırılmayla sonuçlandığını buldu. Ortalama olarak her gün 44 bisikletçinin trafik kazası sonucu yaralandığı belirtildi.

Rio de Janeiro sokaklarında gerçekleştirilecek olan ikinci Pedalada Pelada gösterisinin önümüzdeki Cumartesi günü yapılması planlanıyor.

Editör: Haber Merkezi