Av. Bülent Maraklı; “Halkımızın bizim iyiliğimize ve sevgimize ihtiyacı var. Onları iyileştirecek ve hayatta tutacak en büyük duygu Devlet ve Türkiye halkının gücü ve duyarlılığıdır” dedi.

Maraklı, “Deprem de Kahramanmaraş Gözlemlerini” Şu Şekilde İfade Etti;

WhatsApp Image 2023-02-11 at 13.19.43 (1)

-Çok ciddi anlamda çadır ihtiyacı var. Birçok kişi ayaz da dışarda kalıyor.

-Yardımlar organize ve kontrollü değil. İhtiyaçlara göre yardım toplanması ve dağıtımı söz konusu değil. Büyük bir insanı duyarlılık ve gönüllülükle toplanan yardımların bir kısmı amacına hizmet etmiyor. Evet panik ve infial hali söz konusu ama daha bilinçli ve doğru hareket etmek zorundayız.

-Bölge de büyük bir su sorunu var. İnsanların banyo ve temizlik sorunu ciddi bir hastalık nedeni olabilir. Bu duruma acil müdahale ve destek lazım. Bölgeye çok ciddi anlamda temizlik malzemesi ve dezenfektan gönderilmeli.

-Fay doğanın kendi içinde en büyük hatasıdır. Doğanın bu hatasına insan hatası da eklenirse felaket çok büyür. Maraş’ın fay hattı üzerinde olduğunu bilmeyen yoktur. Buna rağmen dere yataklarına nasıl bu kadar yapı yapılmış? Nasıl bu kadar yüksek kata izin verilmiş? Cinayetse tam bir cinayet.

WhatsApp Image 2023-02-11 at 13.19.44

-Herkesin kabulü olan ve çıplak gözle görülen deprem sonrasına ve afet haline ilişkin bir tedbir, hazırlık ve planlama maalesef yok. Kurumlar ve kurallar işlevsiz. Türkiye gibi büyük bir ülke için büyük utanç.

-İnsanlar aynı şiddette Japonya ve Şili de meydana gelen depremler de bu kadar hasar ve kayıp olmazken Türkiye de neden bu kadar can kaybı ve hasar var diye sorguluyor. Kim nasıl, nerde ve niçin bu hatayı yaptı?

-Tüm Maraş halkı bundan sonraki yaşamını zorluk ve acı içinde geçirecek. Korkunç bir felakete ve acıya tanıklık etti insanlar. İnsanların depresyon, anksiyete ve psikolojik rahatsızlık içinde olmaları kaçınılmaz. Halkımızın bizim iyiliğimize ve sevgimize ihtiyacı var. Onları iyileştirecek ve hayatta tutacak en büyük duygu Devlet ve Türkiye halkının gücü ve duyarlılığıdır. Bina enkazının kalkması bir şeyi düzeltmeyecek. İnsanı enkaz ağır bir yük. Çare biziz. İnsanlarımızı acıları ve ihtiyaçları ile baş başa bırakmayacağız. Dertse hepimizin derdi acıysa da hepimizin acısı olmalı. Asla yalnız kalmayacaklar. Bunu başarmak zorundayız. Aksinde deprem enkazı hep kalacaktır..

Editör: Haber Merkezi