BÜMED MEÇ Okulları, Cumhuriyetin 100. yılını Tim Show Center’da gerçekleştirdiği tören ile kutladı. Büyük emeklerle hazırlanılan kutlamada gösterinin tüm dekor ve sahne tasarımları da öğrenciler ve öğretmenler tarafından yapıldı.

BÜMED MEÇ Okulları, Cumhuriyetin 100. yılını Tim Show Center’da gerçekleştirdiği törende büyük coşku ve heyecanla kutladı.

Öğrencilerin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında hazırladıkları gösteriler veliler tarafından büyük beğeni aldı.

FatihMeral

Aylar süren özverili bir çalışmanın sonucunda bu özel ve anlamlı geceyi öğrenci ve velileriyle birlikte paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten BÜMED MEÇ Okulları Genel Müdürü Fatih Meral, törendeki açılış konuşmasında “Bugün burada Cumhuriyetimizin birinci asrını, ilk asrımızı devirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak bir tarafımız da buruk elbet. Yakın coğrafyamızda yaşananlar maalesef içler acısı. Çocuklar ölüyor, kadınlar ölüyor, masumlar ölüyor hastanede. Aslında ne de güzel söylemişti Atatürk: Yurtta Sulh Cihanda Sulh diye….Bu muhteşem cümleleri sadece ezberlemek yeterli değil derinlerine inerek anlamını irdelemek gerek .Cihanda sulh için yurtlarda sulh olmalı, yurtlarda sulh olması için toplum sulh içinde , toplumun sulh içinde olması için onu oluşturan aileler ve ailelerin sulh içinde olması için en küçük yapıtaşı olan  bireylerin kendileriyle sulh içinde, yani kendisiyle barışık halde olması gerekir . İşte belki de hem ebeveynlere hem biz öğretmenlere düşen en büyük görev önce kendimizin sonra çocuklarımızın kendileriyle barışık, etrafıyla barışık insan yolarak yetiştirilmesi olsa gerek. Peki bunu nasıl yapacağız? Bu güzel hedeflere, iyi şeylere ulaşmak kolay olmuyor, kendiliğinden de olmuyor elbette. Önce kısa bir şimdiki zamanı düşünüp, sonra 100 yıl önceki perspektiften buraya bakmaya çalışırsak sanki yol haritasını bulabiliriz dedi”  

görsel7

BÜMED MEÇ Okulları Genel Müdürü Fatih Meral konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz de bizlere emanet edilen bu cumhuriyeti hem korumak hem de gelecek nesillere aktarmak için Atatürk tarafından koyulan muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefiyle birlikte   hiçbir bahaneyi kabul etmeden, hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan inançla, azimle ve ümitle elbette çok çalışacağız ..Yine Atatürk’ün sözüyle “hiçbir şeye ihtiyacımız yok , yalnız bir şeye ihtiyacımız var o da çalışkan olmak”  Bugün burada çocuklarımızla beraber çok çalıştık ve bu coşkuyu, bu bayramı yaşama ve gelecek nesillerimiz olan yine bu çocuklarımıza bu emanetin ruhunu  aktarmak için çalışmaya devam edeceğiz”

görsel8

görsel4

görsel6

görsel1

görsel2

Editör: Haber Merkezi