CHP Adana İl örgütü Tarafından CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'nın katılımıyla İl Danışma kurulu gerçekleştirildi.

İl Danışma Kurulun'un açılış konuşmasını İl Başkanı Mehmet Çelebi yaptı. 

WhatsApp Image 2022-12-25 at 11.23.03 (2)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise değerlendirmelerde bulundu.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi Kurul'da Şu Konuşmayı Gerçekleştirdi;

Değerli danışma kurulu üyeleri, bildiğiniz gibi 15 ilçemizde danışma kurulu toplantılarımızı üyelerin de katılımıyla genişletilmiş biçimde gerçekleştirdik. bugün il danışma kurulu toplantımızı, partimizin mevcut yönetim kadroları, önceki dönemde önemli görevlerde bulunmuş partililerimiz, meslek odalarımızın partili başkanları yani özetle "danışma kurulları yönetmeliğinin tarif ettiği şekilde danışma kurulu üyelerimizle gerçekleştireceğiz". öncelikle toplantıda tartışılacak fikirlerin, yapılacak eleştirilerin, sunulacak önerilerin partimizin iktidar yürüyüşüne güç katmasını diliyorum.

bugün 25 aralık ! "17-25 aralık" yolsuzluk ve rüşvet skandalinin yıldönümündeyiz bu tarih aynı menzile yürüyenlerin bozulan çıkar ortaklıklarının gün yüzüne çıktığı, devleti içten içe sinsice teslim alan bir çeteyle; buna yol veren iktidar sahiplerinin karşı karşıya geldiği bir hesaplaşma tarihidir. dönemin başbakanı erdoğan'ın "ne istediler de vermedik" diyerek ülkenin kurumlarını, kaynaklarını bir çeteye nasıl peşkeş çektiğini milletin gözünün içine baka baka itiraf ettiği; ardından "kandırıldık" diyerek af dilediği bir utanç tarihidir. ülkemizin tarihine kara bir leke olarak yazilan bu karanlık dönemi unutmadık ve asla unutmayacağız! halkımızı soyan ve çocuklarımızın geleceğini çalan hırsızlardan bağımsız yargı önünde hesap soracağız. bugün halkımızın çektiği ekonomik sıkıntıların sebebi ve yaşadığı derin yoksulluğun sorumlusu bu yolsuzluk ve rüşvet düzenini kuran, koruyan iktidar sahipleridir.

WhatsApp Image 2022-12-25 at 11.23.04

Saray şürekası ve bir avuç yandaş lüks içinde sefa sürerken, daha geçen hafta nur elif tiftik isimli 6 yaşında bir evladımız açlıktan öldü. iki kardeşi de açlık ve bakımsızlıktan bitap düşmüş durumda tedavi altına alındı. hergün haber bültenlerinde çocuğunu okula aç gönderen anaların vicdanları kanatan dramını izliyoruz. pazar artıklarından beslenen yurttaşlarımız, tenceresini kaynatamayan analarımız, çocuğuna harçlık veremediği için utanan babalarımız, emeklilik yaşında çalışmak zorunda kalan büyüklerimizin yaşadıkları yüreklerimizi sızlatıyor. Ülkemiz 20 yıllık akp iktidarının sonunda ekonomik çöküşle beraber ahlaki ve vicdani bir çöküş dönemini de yaşamaktadır. bir tarikat lideriyle 6 yaşında evlendirilen, senelerce tacize uğrayan, hayatı karartılan bir kadın, cesurca davranıp şikayetçi olmasaydı, bu sapkın suçlular bugün başka hayatları karartmaya devam edecekti.

Türkiye, cumhuriyet tarihinin en başarısız siyasal iktidarının yönetiminde; en karanlık dönemini yaşamaktadır. Demokrasiden ve hukuktan giderek uzaklaşan, despot, baskıcı ve faşist bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. özellikle 2018 seçimlerinden sonra tüm yetkinin tek kişiye verildiği saray rejiminde, ülkemiz başta ekonomi olmak üzere, her alanda hızla gerilemiştir. tarım cenneti olan bereketli topraklarımız ekilemez, biçilemez hale gelmiştir. üretim maliyetlerinin son bir yılda %134 artması çiftçilerimizi üretemez duruma getirmiştir. esnafımız da çiftçimiz gibi perişan bir şekilde artan maliyetler altında ezilmiştir. icra dairelerindeki dosya sayısı 25 milyona ulaşmıştır. vatandaşlarımız adeta borç batağında hayatta kalma mücadelesi vermektedir.

WhatsApp Image 2022-12-25 at 11.23.03

Kentimiz de iktidarın yarattığı en büyük sorunlarından olan mülteci sorunu, işsizlik ve yoksulluktan en fazla zarar gören kentlerin başında gelmektedir. özellikle yoksulluk sorunu ile ilgili belediyelerimiz, aşevleri, sosyal yardımlar, eğitim yardımları, yurt projeleri gibi hayata geçirdikleri sosyal projelerle kanayan yaraları sarmak için var güçleriyle çalışmaktadır. özellikle büyükşehir belediyesinin kazanılmasından sonra uygulanan mali disiplinle israfın ve gereksiz harcamaların önüne geçilmiş, belediye imkanları halka hizmet için seferber edilmiştir. Hem büyükşehir belediye başkanımıza hem de Seyhan, Çukurova, Ceyhan ve İmamoğlu belediye başkanlarımıza yaptıkları hizmetler ve göstermiş oldukları performans için teşekkür ediyorum.

2017 nisan referandumunda yetkilerin tek kişide toplandığı, denge ve denetleme sisteminin ortadan kalktığı, HSYK'nın yapısının değiştiği ve yargının siyasetin vesayeti altına girdiği anayasa değişikliğine ısrarla "hayır" dememizin tüm gerekçeleri birer birer gerçeğe dönüşmüş, verilen yetkinin ne kadar yanlış olduğu maalesef büyük bedeller ödenerek acı bir şekilde tecrübe edilmiştir, vatandaşlarız, hukuksuz kararlardan, yasaklardan, baskılardan, keyfi uygulamalardan ve yoksulluktan bunalmış durumdadır, halkımızı canından bezdiren siyasal iktidar, 2023 seçimlerinde sandıkta büyük bir hezimete uğrayacaktır. chp adana örgütü olarak bize düşen görev, bu süreci örgütlemek, parti programımızı ve çözüm önerilerimizi seçmenlere aktarmak, vatandaşlarımızın seçime katılımını arttırmak, seçim güvenliğini sağlamak, öbek örgütlenmesi ile önümüzdeki ayları ev ziyaretleri ve seçmen kontrolleri ile geçirmek, sandık ÖRGÜTLENMESİNİ tamamlamak ve seçim günü tüm sandıklardan ıslak imzalı tutanakları %100 oranda alabilmektir.

Adana da 15 ilçede toplamda 1019 seçim bölgesinde okul sorumlularımızı belirlemiş durumdayız.

• kurulacak olan yaklaşık 5000 sandıkta asil ve yedek görevlilerimizi %90 oranda belirledik, ysk genelgesi ile birlikte sandık güvenliği eğitimlerine başlayacağız parti okulumuza bağlı 46 aktif eğitmenimiz 15 ilçemizde görev paylaşımı yaptı ve eğitim vermeye hazırlar

il seçim kurulu ve ilçe seçim kurulları görevlilerimiz seçim kurullarına bildirildi seçim günü sahada görev yapacak yaklaşık 350 avukatla koordineli bir çalışma yürütüyoruz ve iletişim halindeyiz.

10 sandık üzeri her binada veri girişi yapacak birer bilişim sorumlusu belirlendi ve göreve hazır durumda

millet ittifakını oluşturan 6 siyasi partinin il başkanları, merkez ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ve seçim işlerinden sorumlu hukukçuları ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek seçim sürecinde yapılacak çalışmaları ve işbirliğini görüştük. seçim sürecinde il ve ilçelerde, iletişimi ve işbirliğini sağlamak amacıyla komisyonlar kurarak ortak bir çalışma yürüteceğiz.

• millet ittifakı dışında kalan sol partilerle benzer toplantıları yaptık ve seçim sürecindeki işbirliği çalışmalarını tüm muhalif partilerle birlikte sürdürüyoruz.

bu çalışmaları birlikte yürüttüğüm, bugüne kadar uyum içinde çalıştığım il yöneticisi yol arkadaşlarıma değerli katkılarından ve özverilerinden ötürü teşekkür ediyorum. kadın ve gençlik kollarımızı, ilçe örgütlerimizi ve tüm parti örgütümüzü emeklerinden ötürü kutluyorum.2023 seçimlerinde örgütlü gücümüz ve tüm demokrasi güçlerinin kollektif çalışmasıyla başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum.

WhatsApp Image 2022-12-25 at 11.23.03 (1)

Değerli danışma kurulu üyeleri;

Adana örgütü; cumhuriyet halk partisini sandıktan 1.parti çıkarmaya kararlı ve hazırdır. adana örgütü; millet ittifakının belirleyeceği adayı cumhurbaşkanı yapmak için var gücüyle çalışacaktır.

Adana örgütü; bu ceberrut iktidardan kurtulmak ve millet ittifakını iktidara taşımak için

gecesini gündüzüne katacaktır.

Adana örgütü 2023 seçimlerine hazırdır!

Editör: Haber Merkezi