İsrail güçlerinin Cenin mülteci kampında yaşlı bir kadın da dahil olmak üzere dokuz Filistinliyi öldürmesinden bir gün sonra İsrail, Gazze Şeridi'ne çok sayıda hava saldırısı düzenledi ve bu, İsrail ordusunun yıllardır işgal altındaki Batı Şeria'daki en ölümcül baskınlarından biri oldu.

Ordu Cuma günü yaptığı açıklamada, " IDF (İsrail ordusu) şu anda Gazze şeridinde saldırıyor" dedi.

Gazze'deki güvenlik kaynakları, Agence France-Press haber ajansına 15 hava saldırısı olduğunu söyledi. Tanıklar ve yerel basın, İsrail dronlarının savaş uçakları vurulmadan önce Gazze'deki hedeflere iki füze ateşleyerek dört büyük patlamaya neden olduğunu bildirdi.

Hemen can kaybı bildirilmedi.

İsrail ordusu, 2,1 milyon kişiyle dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olan Gazze'ye hava saldırılarının, gece yarısı (22:00 GMT) İsrail'e doğru iki roket atılmasının ardından yapıldığını söyledi.

İlk iki roket ateşlendiğinde ve ardından İsrail hava saldırılarından sonra İsrail'in güneyinde hava saldırısı sirenleri çalmıştı.

İsrail ordusu, roketlerin İsrail'in hava savunma sistemi tarafından yakalandığını ve ülkenin Kanal 12 kanalının, İsrail'in Gazze'nin yaklaşık 12 km (7 mil) kuzeyindeki Aşkelon şehrinin üzerinde gece gökyüzüne fırlatılan önleme füzelerinin görüntülerini yayınladığını söyledi.

Bildirilen roket ateşinin sorumluluğunu hiçbir grup üstlenmedi.

İsrail hava saldırıları ve roket ateşi, İsrail güçlerinin Cenin mülteci kampına düzenlediği baskın sırasında dokuz kişiyi öldürmesinin ardından geldi. İsrail'in 2021'in başında baskınları artırmasından bu yana işgal altındaki Batı Şeria'daki en ölümcül günlerden biri olarak tanımlanan olayda en az 20 kişi de yaralandı.

22 yaşındaki Filistinli bir adam da İsrail güçleri tarafından Kudüs'ün kuzeyindeki el-Ram kasabasında vuruldu.

Baskında yaralananlardan dördünün durumu kritikti ve ölüler arasında Jenin hastane yetkilileri tarafından Magda Obaid olarak tanımlanan yaşlı bir kadın da vardı.

Filistinliler Cenin baskınını “katliam” olarak nitelendirdiler.

Editör: Haber Merkezi