Ceyhan Belediyesi Adana’da Bir İlke Daha İmza Attı: Adli Yardım Hizmeti Başladı
Ceyhan Belediyesi ile Adana Barosu arasında, vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan Adli Yardım Protokolü imzalandı. Protokol ile dezavantajlı vatandaşlara hukuki danışmanlık hizmeti artık Ceyhan Belediyesi bünyesinde verilecek.
Protokol imza törenine Ceyhan Baro Temsilcisi Av. Halil Duru, Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Sarısu, Av. Fırat Bayrak ve ilgili müdürler katıldı.
BAŞKAN VEKİLİ YILDIZ: “VATANDAŞIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİNE İMZA ATTIK”
Ceyhan Belediye Başkan Vekili Av. Sevil Aydar, imza töreninde yaptığı konuşmada işbirliğinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Sevgili Ceyhanlılar, bugün Adana Barosu ve Ceyhan Belediyesi iş birliği için kıymetli Adana Barosu ve Ceyhan Barosu temsilcileri ve başkan yardımcılarımla birlikte bir aradayız. Ceyhan Belediyesi bünyesinde vatandaşlarımızın gelerek hizmet alabileceği hukuki danışmanlık hizmeti sağlayabileceğimiz bir protokolü imzaladık.
Bu protokolün imzalanmasında öncülük eden ve işbirliği yapan kıymetli Adana Barosu Başkanına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Ceyhan’da bulunmayan adli yardım hizmetinin yeniden aktif olmasını sağlayan, birlikte işbirliği yapabilme imkânını oluşturan kıymetli Ceyhan Baro Temsilcimize de teşekkür ediyorum.
İnşallah vatandaşımızın daha fazla hizmetine koşabileceğimiz, onların daha çok faydalanabileceği adli yardım hizmetlerine katkı sağlayacağımız bir protokole imza attık. Ceyhan’ımıza hayırlı uğurlu olsun.”

ADANA BARO BAŞKANI BÖKE: “HUKUKA ERİŞİMİ GÜÇLENDİREN BİR ADIM”
Adana Baro Başkanı Av. Volkan Böke, imza törenindeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Adli yardım hizmetlerinin hukuka erişim anlamında sizlere daha fazla hizmet vereceği bir noktada bizler de hem belediye hem de baro olarak hizmet verdik. Tüm meslektaşlarımıza ve tüm ilçe halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor, teşekkür ediyorum.”
CEYHAN BELEDİYESİ’NDEN BİR İLK DAHA: DEZAVANTAJLI VATANDAŞLARA ADLİ YARDIM HİZMETİ
Adli yardım protokolü kapsamında Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, Ceyhan Belediye Binası içerisinde Ceyhan Barosu’na kayıtlı avukatlar tarafından vatandaşlara hukuki danışmanlık ve adli yardım hizmeti verilecektir.
Bu uygulamayla Ceyhan Belediyesi, Adana’da adli yardım hizmetini belediye bünyesinde düzenli olarak sunan ilk belediyelerden biri olarak önemli bir ilke daha imza atmış oldu.




