CEYLANPINAR’DA KONTEYNIR OKUL SKANDALI!

İKİNCİ SINIF ÖĞRENCİSİ, TABELADAKİ “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. Mahmut Tanal’ın incelemelerde bulunduğu Ceylanpınar Aşağı Esence İlköğretim Okulu, Şanlıurfa’daki eğitimin içler acısı haline gözler önüne serdi.

 

ceylanpınar okul foto 2

CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Av. Mahmut Tanal, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karadağ, CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Aziz Babacan ile beraberindekiler, seçim çalışmaları kapsamında dün Ceylanpınar ilçesine bağlı Aşağı Esence Mahallesi’ni ziyaret etti.

Burada vatandaşların sorun ve şikayetlerini dinleyen Tanal, Aşağı Esence İlköğretim Okulu’nda da incelemelerde bulundu. Tanal’a eşlik eden mahalledeki ilkokul öğrencileri, yabani otlarla kaplı okul bahçesinde maç yapılabilecek, oyun oynanacak bir alanlarının olmayışından, kendilerine verilen park sözünün tutulmayışından yakındı.

BİR SIRADA 4 ÖĞRENCİ
 

Konteynırdan okula dönüştürülen yerde birleştirilmiş sınıf uygulamasıyla eğitim gören öğrenciler, aynı sırada yan yana 4 kişi oturduklarını, kimi zaman sıra için kavga ettiklerini Tanal’a anlattı.

TUVALETE KOMŞUYA GİDİYORLAR
 

Öğrencilere ayrılan tuvaletin kullanılamaz halde olduğu görülürken, tuvalet ihtiyacı için okula yakın evlere gittiklerini anlatan öğrenciler, sadece öğretmenlerin kullanabildiği tuvaletin ise kendileri tarafından temizlendiğini dile getirdi.

OKULUN TEMİZLİĞİNDEN ÖĞRENCİLER SORUMLU
 

Tanal’a eşlik eten öğrenci velileri ise okulda temizlik görevlisinin bulunmadığını, çöp toplama, temizliğin, soba doldurma işleminin öğrencilere yaptırıldığını, çocukların kışın üşüdüğünü, okulun eksikliklerinin kendileri tarafından tamamlandığını ifade etti.

2. SINIF ÖĞRENCİSİ, “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI” YAZISINI OKUYAMADI!
 

Çocuk haklarının ihlal edildiğini belirten CHP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mahmut Tanal, ilkokul 2. sınıf öğrencisinin, okul tabelasındaki “Milli Eğitim Bakanlığı” yazısını okuyamaması üzerine “İşte Şanlıurfa’daki Milli Eğitim’in çocuklara okuma, yazmayla ilgili geldiği seviye bu! Arkadaşımız ilkokul 2. sınıf öğrencisi, şurada yazılı olan ‘Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’ ibaresini ben okuyamıyorum, bilmiyorum diyor. Bugün 23 Nisan Çocuk Bayramı. Çocuklarımıza doğru düzgün eğitim verilmiyor. Şanlıurfa’da bir nesil kayboluyor dediğimiz zaman iktidar cenahı ‘yok’ diyor. İşte doğru haberi çocuktan al!” şeklinde konuştu.

EVİ UZAKTAKİ ÖĞRENCİ: YORULUYORUM
 

Tanal, okulun önünde direğe asılı olan Türk Bayrağı’nın yırtık olmasına, elektrik kablolarının açıkta bırakılmasına da tepki gösterdi. Öğrencilerden biri ise uzaktaki evinden okula yaya olarak gelirken zorlandığını anlatarak, “Yürümek istemiyorum. Yoruluyorum. Sonra da yavaşlıyoruz, okula geç kalıyoruz” diye dert yandı. Öğrenciyi kucağına alan Tanal, “Bu çocuk karda, kışta, yağmurda orada yürüyor” şeklinde şaşkınlığını dile getirdi.

ÇOCUK HAKLARI İHLAL EDİLİYOR
 

Millet İttifakı iktidarında Şanlıurfa’daki eğitim sorununu çözeceklerini kaydeden Tanal, Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu adına hepinize söz veriyorum. Okulsuz köy kalmayacak ve çocuklarımız böyle bir hakikaten köhnemiş, böyle konteynırlarda eğitim olmaz. İlkokul ikinci sınıf öğrencisi okuma yazma bilmiyor. Tuvalet yok. Ceylanpınarlı, Şanlıurfalı çocuklar mağdur. Çocuk hakları ihlali var burada. Çocuklara internet yok, bilgisayar yok, 1. ve 2. sınıflar aynı sınıfta okuyor, 3. ve 4. sınıf aynı sınıfta okuyor. Burada öğretmen eksikliği var. Çocuklar iyi bir eğitim alamıyor. 2. Sınıfa gelmiş olan çocuk, okuma yazması yok. Burada çocuklar kışın soğukta titriyor. Eksiklikleri tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi