TBMM Genel Kurulu'nda Saadet Partisi Grubu'nun "İktidarın muhalefet partilerinden gelen grup önerilerine hayır demesinin anayasa, içtüzük ve teamüller çerçevesinde tartışılmasının yanında; halkın taleplerine herhangi bir irade beyanı göstermeden otomatiğe bağlanmış bir şekilde hayır demesinin; psikolojik, sosyal ve siyasal sebeplerinin irdelenmesi ve tüm bu etkenlerin yasama faaliyetlerine olumsuz etkilerinin ortadan kaldırılmasına yönelik tedbirlerin araştırılmasına dair" verdiği önerge üzerine CHP Grubu adına söz alan Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, parlamentoların toplumun tüm kesimlerinin temsilinin sağlanmasıyla övündüğünü ve her kesimin sesinin duyulması gerektiğini vurguladı.

Uzun, "Önerinin nereden geldiğine değil, ne getirdiğine bakılması gerektiğini" ifade ederek, CHP'nin toplumun ihtiyaçlarına yönelik çözüm önerilerini reddeden iktidara tepki gösterdi. Uzun, "Toplum bizden dertlerine derman, seslerine ses olmamızı bekliyor. Bizleri buraya gönderen iradenin gerçek sahipleri, çözüm bekliyor. Yoksulluk bitsin istiyor. Emekliler maaşlarına zam bekliyor. Öğretmenlerimiz atanmak, çiftçilerimiz ürününü değerinde satmak istiyor. İşsizimiz iş bulmak, gençlerimiz ülkesinde yaşamak, kadınlarımız şiddete uğramamak istiyor" dedi.

CHP'li Aliye Coşar "Fırsat eşitsizliğinin yarattığı sonuç kadınlardaki yoksulluk oranını artırmaktadır." CHP'li Aliye Coşar "Fırsat eşitsizliğinin yarattığı sonuç kadınlardaki yoksulluk oranını artırmaktadır."

Uzun, muhalefet tarafından verilen tüm önergelerin iktidarın sayısal çoğunluğuyla reddedilmesinin demokrasiye zarar verdiğini belirterek, "Halkın sözüne kulak vermeyenin, sonu haraptır. Kulak verin bu sözlere, kulak verin halkın sözüne ki, sizin de haliniz harap olmasın" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi