CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 6 Şubat’tan bu yana ülkemizde tam 11 ilde büyük bir yıkıma sebep olan ve halen devam eden artçıların olduğu deprem bölgelerindeki ihtiyaçların giderilmediği, AFAD ve Kızılay’ın bu depremde başarısız olduğu ile ilgili yazılı açıklama yaparak “İktidar, AFAD, Kızılay bu depremde çuvalladı” dedi.

//ANKARA

BÜYÜK DEPREMİN ÜZERİNDEN TAM 1 AY GEÇTİ, HALEN ÇADIR YOK, KONTEYNER YOK!

Milletvekili yaptığı yazılı açıklamada, “Deprem bölgelerimizde halen devam eden ciddi bir barınma sorunu yaşanıyor. Konteynerler çok az, çadır yok, olan çadırı Kızılay satmış. Neyi bekliyor iktidar ve ilgili kurumlar daha? İnsanlarımız perişan oldu artık. Evlerinden bir çöp dahi çıkaramayan, haftalardır sokakta yaşayan bu vatandaşlarımızın vebali kimin boynunadır, hepimiz çok iyi biliyoruz. Depremde iktidar da, Kızılay da, AFAD da sınıfta kaldı. Üzerinden 1 ay geçen depremde hala barınma sorunu olması inanılır gibi değil. Koltuk sevdalıları, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak yerine, türlü türlü oyunlar kurarak gündemi değiştirmeye devam ediyor. Bu ülkede her şey pahalı diyorlar ama yalan. Bu ülkede 20 yıllık iktidar yüzünden en çok insan hayatı ucuzdur” diye ifade etti.

DEPREM BÖLGELERİNDE SULAR KİRLİ, TEMİZ SU KALMADI!

SALGIN HASTALIKLAR BAŞLADI! VATANDAŞLARIMIZIN HALİ İÇLER ACISI!”

Kaplan, “Kirli sularla bölgede hijyen sağlanamıyor. Tuvaletler yetersiz, olanlarda temiz su olmaması nedeniyle çok kullanılabilecek gibi durumda olmuyor. Halen enkazların tam anlamıyla kaldırılmamasıyla birlikte, deprem bölgelerimizde bulaşıcı ve salgın hastalıklar; bit, uyuz, kolera gibi bulaşıcı hastalıklar çıkmaya başladı. Bir an önce yeterli temiz su ve hijyen sağlanmazsa ciddi boyutta bir bulaşıcı salgınlar artacak. Su depolarının acilen temizlenmesi gerekmektedir” diye belirtti.

COVİD-19 SALGININDA OLDUĞU GİBİ YİNE GERÇEK VERİLER GİZLENİYOR!

BİNA DERDİNE DÜŞECEĞİNİZE ÖNCE ÇADIR VE KONTEYNER SAĞLAYIN!

Milletvekili açıklamasının devamında şunları aktardı: “Afetten az etkilenen iller neye göre belirleniyor? Vatandaşların ilk depremde hafif hasarlanan evleri son büyük depremlerden sonra ne hale geldi? Kimse evlerine giremiyor. Şehirleri terk etti insanlar. Orta hasarlı evler ağır hasarlı evlere dönüştü. Yarın bir büyük deprem daha olsa, hafif hasarlı ya da orta hasarlı denilen evler yıkılırsa; içindeki vatandaşların can sağlığının sorumlusu kim olacak? Her şeyi muallak, eksik ve yanlış yapan iktidar önce bir dürüst olsun. Daha çadır ve konteyner sorununu çözemediler ama dertleri bina dikmek, yine rant sağlamak. Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımız bu kötü yönetimi hak etmiyor!” dedi

Editör: Haber Merkezi