CHP’li Yıldız Deprem Bölgesinde: Yaralarımızı Hep Beraber Saracağız.

CHP Aydın Milletvekili ve Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Hüseyin YILDIZ 10 şehirde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin etkilediği kentlerde yaşanan zorluklara dikkat çekti.

Yıldız, Pazarcık ilçesinde Osmandede, Ördekdede ve Eğlen köylerinde incelemelerde bulundu.

Pazarcık Osmandede mahalle muhtarı Serkan Erkoca ile görüştüğünde Yıldız; “mahallemizdeki pazar günkü olan olaydan dolayı işte mahallemiz köyümüz yerle bir, yani 70 hanelik köyümüz de 60 tane evimiz hiç girilmez halde yani hepsi enkaz. Büyüklerimize yetkililerimize bizlere bir yardım çağrısındayız insanlarımız halkımız hep sokaklarda 2 aileyi 3 aileyi birleştirerek çadırlara yerleştirdik .70 haneli mahallede 60 tane hane yıkıldı. Sadece AFAD 20 tane çadır getirdi 70 hanelik yere.3 tanesini başka köyden aldık. Çadırlarımızda ısıtıcılarımız yok” dedi.

Ördekdede köyünde ise 120 hanelik bir köy 115 tanesi şu an yıkılmış vaziyette. 35 tane cenaze çıkıyor bu evlerde. Mersin Büyükşehir Belediyesinin ve Afad’ın   desteğiyle çıkarıyorlar. Şu ana kadar hükümete herhangi bir destek almadıklarını söylüyorlar. Burada köyün yarısı çiftçilikle uğraşıyor. Bütün traktörleri evlerin altında kalmış. Hayvanları telef olmuş durumda. Bir an önce buraya çadır gelmesi gerekiyor dedi.

Pazarcık Eğlen köyü vatandaşı köyün durumu ile ilgili ise “ 57 tane evden 50 tanesi yıkılmış ve  7 tane var onlarda kimisi az hasarlı, kimisi de çok hasarlı. Ayakta kalanlarda insanlar hepsi malları mülkleri arabaları araçları traktörleri hepsi hepsi evlerin altında. Çiftçilikle geçinen insanlarız tarla takımı sürecek hiçbir şeyimiz kalmadı ya bir içme suyumuz yok, tuvalete gideceğiz tuvaletlerimiz yok herhangi bir şeyimiz yok. Muhtarımız gitmiş Pazarcığa kaymakamlığa, kaymakam bey demiş başınızın çaresine bakın böyle bir devlet olabilir mi devlet insanına halkına böyle diyebilir mi vergiyi almasını biliyor her şeyi almasını biliyor devlet. Devlet zor günler insanın yanında olması lazım iyi günlerde değil. Çadır geldi ama kışa uygun değil üşüyoruz ısıtıcımız yok hiçbir şeyimiz yok” dedi.

CHP’li Yıldız deprem bölgesi incelmeleriyle ilgili “Deprem bölgesinde depremden kurtulan vatandaşlarımız zor günler geçiriyor.  Zor günler yaşanıyor. Vatandaşımızın yanındayız. Hep birlikte aşacağız. Yaralarımızı hep beraber saracağız.

Allah memleketin, milletin yardımcısı olsun. Özellikle enkaz altında olan canlarımızın ve yakınlarının yardımcısı olsun. " ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi