CHP'li Yıldız’dan Soylu'ya: Türkiye'deki birçok fay hattının harekete geçtiğini ve önümüzdeki dönem içerisinde birçok depremin yaşanabileceğini işaret etmektedir.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ve Kahramanmaraş Elbistan’da gerçeklesen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem birçok bölge hissedilen depremden sonra basına çıkan birçok deprem uzmanı Türkiye'deki birçok fay hattının harekete geçtiğini ve önümüzdeki dönem içerisinde birçok depremin yaşanabileceğini işaret etmektedir.

Aydın ilinin bu depreme hazır olup olmadığı hususunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde ve Kahramanmaraş Elbistan’da gerçeklesen depreminin ardından Aydın ilinin hazır olup olmadığı yönünde, İçişleri Bakanlığının yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Yıldız’ın, Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ise şöyle:

1-    Aydın ili ve ilçelerinde olası bir depremde kaç acil toplanma alanı bulunmaktadır?

2-     Aydın ilinde bu acil toplanma alanlarının açık adresleri ve ilçelere göre dağılımı nedir?

3-     Aydın ili ve ilçelerinde depreme karşı dayanaklık testi Bakanlık tarafından yapıldı mı? Yapıldıysa dayanaklık testi yapılan bina sayısı kaçtır?

4-    Aydın il merkezi ve ilçelerinde toplamda depreme dayanıklı ve riskli bina sayısı kaçtır?

5-    Aydın ili ve ilçelerinde kaç adet okul, hastane ve kamu binası olası bir depremde risk kapsamındadır?

Editör: Haber Merkezi