ÇÜ Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması Tamamlandı

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 5. Uluslararası “Adana Rhapsody” Piyano Festivali ve Yarışması tamamlandı. Mithat Özsan Amfisinde 6 gün boyunca süren festival ve yarışmada Grand Prix ve Bella Pais ödülünü Nuray Aliyeva kazandı.

Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarının Adana Büyükşehir, Seyhan, Yüreğir Belediyeleri, Adana Ticaret Odası ile Turizmi Geliştirme ve Alt Yapı Hizmetleri Birliği, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Özler Vakfı, Beta Enerji, Bucotto, Doremusic, Kuzey Kıbrıs Bella Pais Muzik Festivali, katkılarıyla düzenlediği, geleneksel hale gelen 5. Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması genç yetenekli piyanistlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye, Türkmenistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan ve Özbekistan’dan 300 katılımcı yer aldı.

Rhapsody (2)

Yetenekli Piyanistler Çukurova Üniversitesinde Bir Araya Geldi

Festivalin açılışında ünlü piyanist Dr. Öğr. Üyesi Cem Babacan ve Salih Aktaş, Jerfi Aji, Başarcan Kıvrak,  Prof. Gökhan Aybulus ve Caner Akgün dinleti sundu. Türkiye ve dünyanın seçkin piyanist ve akademisyenlerinden oluşan yarışmanın jüri koltuğuna Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, KKTC Devlet Sanatçısı Rüya Taner,  Prof. Eser Bilgeman, Prof. Gökhan Aybulus, Dr. Öğr. Üyesi Cem Babacan Maria Meerovitch ve Emre Şen oturdu. Festival ve yarışmanın yürütme kurulu başkanlığını ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ulviyye Aslanova Akbaş, yaparken yürütme kurulunda Dr. Öğr. Üyesi Bilgütay Kaan Öztürk, Dr. Cağla Çoker, Ögr. Gör. Bahar Nartürk, Ögr. Gör. Cemre Çilenger, Ögr. Gör. Gizem Gökçe, festivalin komisyon koltuğunda ise Ögr. Gör. Oya Şen, Ögr. Gör. Duygu Esen, Ögr. Gör. Madina Zhulmurzina, Ögr. Gör. Tinatini Endeladze yer aldı.

Genç yetenekler 6 gün boyunca hünerlerini sergilerken yarışma ve festivalde Prof. Dr. Gülnare Aziz,  Prof. Dr. Gökhan Aybulus,  Doç. Dr. Jerfi Aji,  Dr. Öğr. Üyesi Başar Can Kıvrak,  Dr. Öğr. Üyesi Cem Babacan katılımcılarla masterclass yaptı.

Rhapsody (6)

Yüksek Katılım ile Gerçekleştirildi

Etkinliğin son gününde düzenlenen törenle ödüller sahiplerini buldu. Volkan Severcan’ın sunumuyla gerçekleştirilen muhteşem ödül törenine Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, ve kent protokolü katıldı. Etkinlik festival ve yarışmaya katılan genç piyanistlerle kutlama pastası kesilmesiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından festival ve yarışmayı tanıtan tanıtım filmleri sunuldu.

Rhapsody (7)

Prof. Aslanova Akbaş:“Amacımız Genç ve Yetenekli Piyanistleri Bir Araya Getirmek”

Törenin açılışında konuşan ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ülviyye Aslanova Akbaş, yarışmanın amacının yurt içinde ve yurt dışında piyano eğitimini alan genç ve yetenekli piyanistleri bir araya getirmek olduğunu ifade ederek, “Onlara büyük sahnede performanslarını sergileme, farklı ülkelerde ve şehirlerde yaşayan genç piyanistlerin birbirini tanıma imkânını sunmak ve sosyal bağlarını kuvvetlendirmek en büyük hedefimiz. Bunu hep birlikte başarmış olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Çukurova Üniversitesi Olarak Piyanonun Geleceğine Katkıda Bulunmaktan Heyecan Duyuyoruz”

Tarımda Girişimcilik Seminerleri Çukurova Üniversitesinde Gerçekleştirildi Tarımda Girişimcilik Seminerleri Çukurova Üniversitesinde Gerçekleştirildi

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel Her geçen yıl uluslararası kimliğiyle büyüyen, kaliteli etkinlikleriyle Çukurova üniversitesini farklı ufuklara taşıyan ve ev sahipliği yapmaktan gurur duydukları "Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması’nın Bu yıl 5.'sinin düzenlendiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Tuncel “Adana'nın tarih, kültür, sanat ve sanatçılar kenti olarak tanıtımına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Çukurova Üniversitesi olarak, hayata anlam katan güzel eserler bırakma ve piyanonun geleceğine katkıda bulunma heyecanını yaşıyoruz. Kültür ve sanatın gücüyle birbirine bağlanan Çukurova Üniversitesi ailesi olarak, festivalimize katılan tüm sanatçıları ve ödül alanları kutluyorum. Müziğin evrensel değerlerini gençlerimize aktarma amacımızı gerçekleştirmeye katkıda bulunan bu etkinliğe emek veren sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere, sanatseverlere, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı yönetimine, hocalarımıza ve jüri üyelerimize teşekkür ediyor, hepinize sanat dolu bir akşam diliyorum.” dedi.

 Rhapsody (5)

Grand Prix ve Bella Pais Ödülü Nuray Aliyeva’nın Oldu

Ödül töreninde Devlet Sanatçısı Gülsin Onay, KKTC Devlet Sanatçısı Rüya Taner, Prof. Gökhan Aybulus, Dr. Öğr. Üyesi Cem Babacan’ında sürpriz bir performans sergilediği Çukurova Üniversitesi 5.Uluslararası Adana Rhapsody Piyano Festivali ve Yarışması’nda ödüle layık görülenlere jüri üyeleri tarafından ödülleri ve hediyeleri takdim edildi. Gecede büyük ödül olan Grand Prix ve Bella Pais Ödülünü almaya Nuray Aliyeva (Azerbaycan) hak kazandı. Etkinlik, anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi