Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentin kültürel belleğini güçlendiren etkinliklerine bir yenisini ekledi. Büyükşehir Belediyesi Zühal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi, Cumhuriyet döneminin çok yönlü kadın kimliğini ve giyim kültürünü odağına alan “Cumhuriyet Kadını ve Giysilerle Anılar” Atölyesine ev sahipliği yaptı.
Büyükşehir Belediyesi’nin kültür–sanat çalışmalarını destekleyen etkinlik, Yaratıcı Drama Eğitmeni Serap Antepli tarafından gerçekleştirildi. Atölyeye katılanlar, Cumhuriyet döneminin kadın modasını, toplumsal dönüşümleri ve dönemin başlık–aksesuar kültürünü hem teorik hem de uygulamalı olarak inceleme fırsatı buldu.
Etkinliğin sonunda hazırlanan başlıkların sergilendiği mini defile, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Defilede, Cumhuriyet kadınının özgüveni, yaratıcılığı ve moda aracılığıyla kurduğu kültürel bağlar etkileyici bir şekilde yansıtıldı.









