DEM Parti'nin Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüsü Mehmet Rüştü Tiryaki, yaptığı açıklamada, 31 Mart 2024 seçimlerinde sandık sonuçlarını kabul etmeyen iktidar ve yandaşlarının her türlü algı operasyonuna başvurduğunu belirtti. Tiryaki, ranttan, talandan ve iktidar nimetlerinden nemalanan yandaş basının yeniden yalan haberlere sarıldığını vurguladı.

Tiryaki'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

CHP’Lİ KIŞ: “HALKI  KANDIRAN SANSÜRCÜ TÜİK SUÇ İŞLİYOR” CHP’Lİ KIŞ: “HALKI  KANDIRAN SANSÜRCÜ TÜİK SUÇ İŞLİYOR”
  • İktidar ve yandaşlarının, 31 Mart 2024 seçim sonuçlarını kabul etmek istemediğini ve her türlü algı operasyonuna başvurduğunu gözlemliyoruz.
  • Rant, talan ve iktidar nimetlerinden yararlanan yandaş basın kuruluşları, tekrar yalan haberlere başvuruyorlar. Bu kurumlar, iktidar temsilcilerinin siyasi kalemşörlerine dönüşmüş durumdalar ve ortak özellikleri yalana dayalı haberler ile iktidara alan açmaktır.
  • 2016 ve 2019'da olduğu gibi, yine aynı yandaş basın kurumları, kopyala-yapıştır haberler ile belediyelerimizi hedef alıp, iktidarın gasp girişimleri için zemin hazırlamaya çalışıyorlar.
  • Belediyelerimizin yandaş basın üzerinden hedef alınması, hırsızlığa, talana, irade gaspına ve darbeye zemin oluşturmak içindir.
  • Yandaş basın kuruluşları, yalan haberlerle toplumu manipüle etmekle kalmıyor, aynı zamanda hadlerini ve sınırlarını da aşıyorlar.
  • Belediyelerimizi ve partimizi kriminalize eden tüm bu haberlerin halk nezdinde bir karşılığı olmadığını biliyoruz.
  • DEM Parti olarak, bu tür yalan haberlerle toplumu yanıltmaya çalışanlara karşı hukuk karşısında hesap sormak için suç duyurularında bulunacağız.

Tiryaki, son olarak iktidara seslenerek, 31 Mart akşamı sandık sonuçlarını kabul etmelerini ve halkın iradesine saygı göstermelerini talep etti.

Editör: Haber Merkezi