Demet’in Kalbinden” dünya listelerinde

Demet Tekin’den İspanyolca albüm ““Desde El Corazón De Demet”

Müziğin kendisi için bir yuva, bir dost, bir aşk, bir şifa olduğunu ifade eden ünlü besteci, solist Demet Tekin, bu kez yaptığı İspanyolca albümü “Desde El Corazón De Demet” ile çok konuşuluyor.  ‘Demet’in Kalbinden’ manasına gelen İspanyolca albümde Tekin’in kalbinden geçen melodiler, nağmeler, duygular müzikseverlerle buluşuyor. Albümde yer alan bestelerin kendisine ait olduğunu ifade sanatçı, yurt dışında gördüğü ilgiden çok memnun. İspanyolca bilen yabancıların severek dinlediği şarkılar, spotfity listelerine şimdiden girmiş.

Daha önce kendi bestelerinden oluşan İngilizce, Yunanca albümünden sonra yabancı dilde okuduğu üçüncü albüm. İspanyolca bilmeyen, evrensel ve estetik geldiği için İspanyolca dilini tercih eden Demet Tekin, albümdeki şarkıların sözlerini Kübalı Oscar Alfonso Pazos Torrado yazdı.

WhatsApp Image 2022-10-23 at 20.18.15 (1)

MÜZİĞİN MUTFAĞINDA ÜRETMEKTEN KEYİF ALAN

DEMET TEKİNİN TÜM BESTELERİN HEPSİ KENDİSİNE AİT

Kayıt zamanında vokal koçu Ece Berker’den destek alan ve müzik çalışmalarının mutfağında yer almaktan, üretmek keyif alan Tekin “Her aşamada, çalışma çok keyifliydi ve çok iyi müzisyenlerle çalışmanın avantajı ile güzel bir albüm hazırladık” ifadesini kullandı. Besteci, söz yazarı ve yorumcu kimliği ile Demet Tekin, bugüne kadar sanat müziği tarzında iki albüm olmakla birlikte, bir ilahi, çocuk şarkıları, İngilizce çocuk şarkıları, Anadolu rock, Yunan tarzı, Rock müzik ve Tango albümleri ve iki adet türküsü bulunmaktadır. Bütün çalışmalarında kendi ismini kullanan Tekin “Her albümde kendi ismimi kullanıyorum. Bunun sebebi bestelerin hepsinin kendime ait olması, Demet’in tarzı, Demet’in yorumu anlamına gelmesidir ama aynı zamanda albümlerin türlerinin birbirinden farklı olması sebebiyle, albümler arası bir ayrışma, bir sınıflandırma yapmayı sağladığı için de bunu tercih ettik.” diyor.

WhatsApp Image 2022-10-23 at 20.18.15

Editör: Haber Merkezi