Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 10 İl’de saha çalışmalarında koordinasyonun sağlanmasına destek olunması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürleri görevlendirilmesi sonucu harcırah almaları Meclis gündemine taşındı.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; “Yaraları sarmak için tüm Türkiye ve dünya tek yürek olmuşken; toplumun her kesiminden depremzedelere maddi, manevi destek yağarken, il milli eğitim müdürlerinin ulaşım, konaklama ve diğer zaruri giderlerinin bütçeden karşılanması kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştır” dedi.

Kaya konuyla ilgili Meclise sunduğu soru önergesi şu şekildedir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98, TBMM İçtüzüğü’nün 96 ve 99’uncu maddelerine uygun olarak, T.C. Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 17.02.2023

Yıldırım KAYA

Ankara Milletvekili

6 Şubat 2023 tarihinde merkezi Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ilimizi etkilemiş; büyük yıkımda on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüz binlerce vatandaşımız yaralanmış, milyonlarca vatandaşımız da evsiz kalmıştır.

Bakanlığınızca, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde saha çalışmalarında koordinasyonun sağlanmasına destek olunması amacıyla il milli eğitim müdürleri 6-10 Şubat 2023 tarihleri arasında görevlendirilmiştir.

Ancak görevlendirme yazısında, il milli eğitim müdürlerinin ulaşım, konaklama ve diğer zaruri giderlerinin kadrolarının bulunduğu valiliklerin ilgili bütçe tertiplerinden karşılanacağı yer almaktadır.

Yaraları sarmak için tüm Türkiye ve dünya tek yürek olmuşken; toplumun her kesiminden depremzedelere maddi, manevi destek yağarken, il milli eğitim müdürlerinin ulaşım, konaklama ve diğer zaruri giderlerinin bütçeden karşılanması kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştır.

 Bu bilgiler kapsamında;

1.     Tüm Türkiye ve dünya depremzedelere maddi manevi destek verirken, il milli eğitim müdürlerinin ulaşım, konaklama ve diğer zaruri ihtiyaçları neden bütçeden karşılanmaktadır?

2.     Görevlendirme yazısında konaklamanın da bütçeden karşılanacağı yer almıştır.  İl milli eğitim müdürlerinin çadır ve konteyner vb. dışında nerelerde konaklamaları planlanmaktadır?

3.     Görevlendirme yazısında il milli eğitim müdürlerinin, diğer zaruri giderlerinin de bütçeden karşılanacağı yer almaktadır. Deprem bölgesindeki diğer zaruri ihtiyaçlar nelerdir?

4.     İl milli eğitim müdürlerine ödeme yapılmış mıdır? Ödeme yapılmışsa her bir kişiye ne kadar ödeme yapılmıştır? Toplam ödeme ne kadardır?

5.     İl milli eğitim müdürleri harcamalarını faturalandırmış mıdır?

6.     Deprem bölgesinde otel ve restoran vd. işletmeler açık olmadığına göre giderler nasıl faturalandırılmıştır?

7.     İl milli eğitim müdürleri deprem bölgesi dışında mı konaklamıştır?

8.     Yapılan ödemeler geri alınacak mıdır?

  

Editör: Haber Merkezi