"Adana halkı kendi deprem acısını yaşamasına rağmen, deprem travmasını yaşayan tüm bölgelerle büyük bir dayanışma örneği gösterdi."

Adana Uğur Mumcu Meydanında Depremzedeler İçin Mumlar Yakıldı. Dayanışma İçerisinde Olunacağının Mesajları Verildi.

WhatsApp Image 2023-03-10 at 11.10.57

KESK Adana Şubeler Platformu depremin birinci ayı çerçevesinde Uğur Mumcu alanına çağrı yaparak mum yakma etkinliği gerçekleştirdi.

Birçok kurum temsilcisinin de katıldığı etkinlikte Platform adına BTS Şube Başkanı Tonguç Özkan bir konuşma gerçekleştirdi.

Eğitim Sen MYK Üyesi Ahmet Karagöz’de daha sonra söz alarak siyasi iktidarın depremlerin ardından nasıl bir zafiyet gösterdiğine dikkat çekti.

Tonguç Özkan; “Bizler depremzedelerin acılarını paylaşıyoruz. Onların yaşamış olduğu sorunları buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2023-03-10 at 11.11.00

Özkan açıklamasına şu şekilde devam etti;

“Rakamlara göre 50.000'e yakın can kaybımız var. Bu resmi rakamlar ama hepimizin bildiği gibi can kayıpları bunun kat kat üstünde. Yani bölgede yaşayan ve bölgeyi gören insanlar ve bizler bunun bu can kaybının yüzbinleri ve yüzbinlerin üzerinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Hala kaldırılmayan enkazlar var, hala yığınla kayıplarımız var. Arkadaşlarımızın ya da insanların nerede olduğu bilinmiyor.

WhatsApp Image 2023-03-10 at 11.10.56

Bizler burada depremin 1 ayından itibaren Tüm Türkiye genelinde başlatılan pencerende bir mum yak etkinliği kapsamında depremde yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımızı anmak ve depremi unutturmamak amacıyla buradayız.

Değerli dostlar, biliyorsunuz devlet çok büyük bir enkaz altında kaldı. Aslında enkaz altında kalan yurttaşlarımız değil devlet de çok hazırlıksız bir şekilde yakalandı. Biz biliyoruz ki ikinci üçüncü günden itibaren deprem bölgelerine yardım gitmeye başladı ve hala enkaz altında kalan insanlar var hala enkazları kaldırılmamış şehirlerimiz var.

Bizler depremzedelerin acılarını paylaşıyoruz. Onların yaşamış olduğu sorunları buradan bir kez daha haykırmak istiyoruz. Asla onları yalnız bırakmayacağımızı, dayanışmamızı onlarla beraber onların sorunları çözülünceye kadar sesimizi yükseltmeye ve yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi