Samandağ (Deniz Hızır Türbesi), İzmir (Karşıyaka İskele), Adana (Karataş Sahil), İstanbul (Kadıköy-Eminönü İskelesi), Mersin (Kazanlı Sahil Türbe Önü), Artvin (Hopa İskele) Önlerinde; "Yitirdiklerimizi Anıyoruz, Hıdırellez'in Umuduyla Denizleri Buluşturuyoruz" Başlığıyla Tüm Yurttaşlara Etkinliğe Katılım Çağrısı Yapıldı.

Deprem Dayanışması Derneği konuyla ilgili şu açıklamayı gerçekleştirdi;

6 Mayıs. Gidenlerin, kayıpların ardından 90. Gün. Enkaz altında bırakılan ve yarım kalan hayatlarımızın doksanıncı günü. Bitmek bilmeyen öfkemizle, hesap soracağımız günlerin bekleyişinde 90. Gün

Hıdırellez’in ateşi büyütecek öfkemizi, gözyaşlarımız karışırken denizlere, dileklerimizi taşıyacak sular. Birbirimize uzandığımız kıyılardan dayanışmamızı bağıracağız. Özgür yarınlarımız için, yitirdiklerimize  söz verdiğimiz gelecek için suya atacağız sözcüklerimizi.

WhatsApp Görsel 2023-05-03 saat 17.58.57

6 Mayıs. Yurdun her bir denizinden ölümsüz 3 fidana, Deniz’e Yusuf’a ve Hüseyin’e sesleniyoruz. Depremde yitirdiklerimizin yasını hep birlikte tutmak, Hıdır ve İlyas’ın gücü ile kavgamıza devam etmek için denizlere yürüyoruz.

6 Mayıs. 90. Gün. Yasımız isyanımıza katılırken   ateşlerimizi yakıp  baharın ve doğanın uyanışına tanıklık ediyoruz. Biliyoruz ne Denizler tükenir ne de bizim mücadelemiz.

Unutmayacağız ölüme terk edilen canlarımızı, unutturmayacağız.

Ne dar ağacında biter fidanlar ne de enkaz altında. Biz buradayız: dağlarda, yollarda, denizlerde. Bitmedik, gidenlere selam olsun, varız, var olacağız.

WhatsApp Görsel 2023-05-04 saat 08.31.55

Editör: Haber Merkezi