Tülay Hatimoğulları, Deniz Gezmiş’in şahsında bu etkinlikte 6 Mayıs’ta katledilen üç fidanı anarken, Hıdırellez’de umudu büyütmek için dilekleri birlikte denizlere buluşturmanın anlamını vurguladı. 

IMG_0556Adana’da Karataş Sahilinde gerçekleştirilen etkinliğe, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Adayı Tülay Hatimoğulları, KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, HDP İl Eş Başkanı Helin Kaya, Eğitim Sen Karataş İlçe Temsilciliği, KESK Adana Şubeler Platformuna bağlı sendikaların üyeleri ve Hatay ve Samandağlı depremzedeler katıldılar.

Deprem Dayanışması Derneği tarafından Karataş sahilinde düzenlenen "Yitirdiklerimizi Anıyoruz, Hıdırellez'in Umuduyla Denizleri Buluşturuyoruz" etkinliğinin açılış konuşmasını dernek adına Eser Çapar yaptı.

Daha sonra Deprem Dayanışması Derneği adına şu metin okundu;

6 Mayıs. Gidenlerin, kayıpların ardından 90. Gün. Enkaz altında bırakılan ve yarım kalan hayatlarımızın doksanıncı günü. Bitmek bilmeyen öfkemizle, hesap soracağımız günlerin bekleyişinde 90. Gün

Hıdırellez’in ateşi büyütecek öfkemizi, gözyaşlarımız karışırken denizlere, dileklerimizi taşıyacak sular. Birbirimize uzandığımız kıyılardan dayanışmamızı bağıracağız. Özgür yarınlarımız için, yitirdiklerimize  söz verdiğimiz gelecek için suya atacağız sözcüklerimizi.

IMG_0555

6 Mayıs. Yurdun her bir denizinden ölümsüz 3 fidana, Deniz’e Yusuf’a ve Hüseyin’e sesleniyoruz. Depremde yitirdiklerimizin yasını hep birlikte tutmak, Hıdır ve İlyas’ın gücü ile kavgamıza devam etmek için denizlere yürüyoruz.

6 Mayıs. 90. Gün. Yasımız isyanımıza katılırken   ateşlerimizi yakıp  baharın ve doğanın uyanışına tanıklık ediyoruz. Biliyoruz ne Denizler tükenir ne de bizim mücadelemiz.

Unutmayacağız ölüme terk edilen canlarımızı, unutturmayacağız.

Ne dar ağacında biter fidanlar ne de enkaz altında. Biz buradayız: dağlarda, yollarda, denizlerde. Bitmedik, gidenlere selam olsun, varız, var olacağız.

Yaşlı bir kadının gördüğü rüyayı Arapça anlatmasının ardından Tülay Hatimoğulları bir konuşma gerçekleştirdi.

Hatimoğulları; “Bugün “Hıdırellez, baharın ve doğanın uyanış günü. Bugün 6 kentte ateşlerimizi yakıp bahhurlarımızla dileklerimizi denizler ile buluşturuyoruz. Depremin yaralarını birlikte sarıyoruz, umudu ve dayanışmayı birlikte büyütüyoruz!” şiarı ile Adana’nın yanı sıra Hatay Samandağ, İzmir Karşıyaka, Kadıköy Eminönü İskelesi, Mersin Kazanlı Sahil Türbe Önü ve Artvin Hopa İskele’de buluşan yurttaşlar; depremde kaybettiklerini andı ve dileklerini denizlerle buluşturdu.

Onlarca depremzedenin buluştuğu etkinlikte, şarkılar söylendi, yemekler yenildi ve depremde kaybedilenler anıldı. Deprem Dayanışma Derneği adına yapılan açıklamada, “depremi asla unutmayacağız, helal etmiyoruz ve affetmiyoruz” vurgusu yapıldı.  Hıdırellez’in umudu ile ülkenin her yerinde aynı duygularla depremin yaralarını birlikte sarmaya çalışırken, dayanışmayı sürdürecekleri ifade edildi.

WhatsApp Görsel 2023-05-05 saat 22.42.36

Hatimoğulları ise yaptığı konuşmasında; Hopa’dan Karataş’a yasın, acının, öfkenin ve umudun bir olduğunu ifade etti. Deniz Gezmiş’in şahsında bu etkinlikte 6 Mayıs’ta katledilen üç fidanı anarken, Hıdırellez’de umudu büyütmek için dilekleri birlikte denizlere buluşturmanın anlamını vurguladı. 

WhatsApp Görsel 2023-05-06 saat 09.27.32

Tülay Hatimoğulları, acıları sadece dile getirmeyip birlikte acılara çözüm de üreteceklerini bunun için dayanışmayı büyütmenin önemine değindi. Deprem Dayanışma Derneğine etkinliği düzenlediği için teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi. Ardından etkinliğe katılanlar bahhur kokuları eşliğinde dileklerini ve reyhanlarını denize attı.

Editör: Haber Merkezi