Ali Babacan: “Merkez Bankası politika faizi bir kez daha artırıldı, %45'e çıktı. Böylece, Merkez Bankası 8 ayda 8 kez faiz artırmış oldu. Bu konuda konuşan, köşe yazarlarına dahi laf yetiştiren, partisinin bir ilçedeki gençlik kolları başkanına kadar müdahale eden o kişiden tek bir ses yok. Uzmanlık alanı ekonomi değil miydi?”

Ali Babacan: “'Nass' demiyor muydu, ‘Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselmez’ demiyor muydu? Ehil kadroların bağımsızca aldığı kararlara sinirlenip, onları görevden almıyor muydu? Şimdi bir cevap vermesi lazım: Seçimlerden bu yana 8 ayda 8 kez faiz artırmak doğru bir şey mi, değil mi? Bu faiz artışlarını destekliyor mu? Desteklemiyor mu?”

Ali Babacan: “Koskoca ülke, 85 milyon insan, onun kararlarıyla açlık, yokluk yaşarken bu sorulara cevap vermesi gerekiyor; hangisi doğru? Merkez Bankası 8 ayda faizleri %8.5’tan, %45’e çıkarttı; haberler hep Merkez Bankası yaptı, etti. Merkez Bankası Başkanı'nı atayan o değil mi? Kendi bilgisi dahilinde yapılıyor bu işler ama sadece susuyor.”

Beritan GÜNEŞ'ten Geri Gönderme Merkezlerine İlişkin Meclis Araştırma önergesi istedi Beritan GÜNEŞ'ten Geri Gönderme Merkezlerine İlişkin Meclis Araştırma önergesi istedi

Ali Babacan: “Faiz sebep enflasyon sonuç ise, faizi artırarak siz enflasyonu daha da mı artırmak istiyorsunuz? Ha yok, bu tez hatalıysa, tam 7 senedir dayattığınız bu tezin sebep olduğu bu tabloyla hiç yüzleşmeyecek misiniz? Hata yapmışım, doğrusu buymuş demeyecek misiniz? Faiz artışı doğru bir şey mi, yanlış bir şey mi? Çok basit bir şey soruyorum.”

Ali Babacan: “Siz susunca halkımız neler olduğunu görmüyor zannetmeyin. Merak etmeyin, sizin ekonomi ile ilgili yaptıklarınızın sonucunu halk her gün sokağa çıktığında görüyor; Simitin fiyatına bakıyor, sizi görüyor; Peynirin fiyatına bakıyor; sizi görüyor; Kirasına bakıyor, sizi görüyor; Artık alma hayali, umudu bile kalmayan evlere bakıyor, sizi görüyor, Gençlerimiz 'Bir ömür çalışsam biriktireceğim parayla şu arabayı alamayacağım' diyor, o arabaya bakıyor; sizi görüyor.”

Ali Babacan: “Özür dileyin. 'Benim inadım yüzünden, 10 yaşında, 12 yaşındaki çocuklar aç' deyin. 'Okul kantinlerinde küçücük çocuklar neşeyle oynamıyor, 3-5 kuruşun hesabını yapmak zorunda kalıyor' deyin. Hiçbir şey yapmamış gibi, hiçbir şey yokmuş gibi davranamazsınız; Bunu vicdan kabul etmez.”

Ali Babacan: “Tam 2 milyon Gazzeli şu anda aç. En temel gıda ihtiyaçlarına, içme suyuna ulaşamıyorlar. Şansı yaver gidip de bu işgalden kurtulanlar, yarın sağlık sorunları sebebiyle hayatlarını yitirebilirler veya engelli olarak kalabilirler. İnsanlar açlıktan ölürken, iç siyaset gündeminin Gazze’deki insanlık dramının önüne geçmesine izin veremeyiz. Gazze’yi bu yüzden her fırsatta hatırlamalı, hatırlatmalıyız.”

Editör: Haber Merkezi