Doğal taşların insanlar üzerinde fiziksel ve ruhsal açıdan olumlu birtakım değişiklikler yaptığı görüşü Sümerliler tarihine kadar uzanmaktadır. Şifa kaynağı olduğuna inanılan ve bazen savaşlarda güç kazanılması için bile kullanılan doğal taşların günümüzde de kullanımı eskisi gibi ilgi görmektedir. Evlerde dekor olarak ya da  aksesuar olarak taşınabilen doğal taşların ortama yaydığı enerji taşın çeşidine göre değiştiğine inanılmaktadır. Doğal taşların enerjisini her daim hissetmek isteyen kullanıcılar özellikle doğal taş bileklik modellerini tercih etmektedir. Her türlü kıyafetlerle kolayca kombinlenebilen ve son zamanlarda moda olan  doğal taş bileklik modelleri kullanıcısının kolunda oldukça şık bir hava yaratmaktadır. 

Taşların etkisinin hissedilebilinmesi için doğal taşlardan yapılmış takıların düzenli olarak takılması ve enerjisinin temizlenmesi gerekmektedir. Doğal taşlar, duşta bile çıkarılmadan kullanılabilmektedir. Doğal taş bileklik modelini kullanmaya başlamadan önce taşın negatif enerjilerden arınması için taşın nötrleşmesi olarak da adlandırılan akan su, deniz suyu ya da tuzlu su ile temizliği yapılmalıdır. Birçok taş çeşidi için etkili bir temizleme  yöntemi olan bu yöntem yapıldıktan sonra doğal taş bilekliğin 24 saat ay ışığında bekletilmesi de nötrleşmesine oldukça fayda sağladığı bilinmektedir.

Bilekte herhangi bir ağırlık ve rahatsızlık hissi vermeyen doğal taş bileklik modelleri kullanıcının isteğine bağlı olarak sağ veya sol istenilen bileğe takılabilmektedir. Genellikle sol bileğe takılması tercih edilen bileklikler aslında özelliklerine göre de farklılık göstermektedir. Halk arasında sağ el alan, sol el veren el olarak inanılmaktadır. Sol el dışarıdan gelen enerjileri emerek içine çekmektedir, sağ el ise insanın içindeki bütün güzel ve pozitif enerjileri dışarı atmaktadır. Sol kola takılan doğal taş bileklik taşın çevreye yaydığı enerjiyi emerken sağ kola takılan doğal taş bileklik ise taşın enerjisini ve temizlediği kötü enerjileri etrafa yayacaktır.

Takı Yapımında En Çok Tercih Edilen Doğal Taşlar Nelerdir?

Takı yapımında en çok tercih edilen taşların başlıcası mercan, inci, zümrüt, kehribar, sedef, yakut, ametist, kuvars, turkuaz, akik, ay taşıdır. Ametist taşı mor rengi ile dikkat çekmesinin yanında gün içerisinde maruz kalınan stres ve kötü enerjiyi pozitife çevrilmesi ile bilinmektedir. İnci taşının ise kişinin talihini açtığına inanılır ve şans taşı olarak bilinmektedir. Akik taşı bedeni güçlendirilmesi ve kişinin zinde kalmasını sağlaması ile bilinmektedir. Diğer adı firuze taşı olarak bilinen Turkuaz taşı ise adından da anlaşılacağı gibi renginin turkuaz olması ile ve gün içerisinde maruz kalınan radyasyonu engellemesi ile bilinmektedir. Kuvars taşı ise gücün simgesi olarak bilinmekte ve kullanılmaktadır.

Editör: Haber Merkezi