Düzce'nin Gölyaka ilçesinde saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde İstanbul, Ankara, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Bolu ve Edirne de şiddetli şekilde sallandı.

Kandilli Rasathanesi ile AFAD, depremin merkez üssünün Düzce'nin Gölyaka ilçesi olduğunu duyurdu. Öte yandan Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğüyle ilgili hesaplamasını revize etti. Yapılan açıklamada, depremin 6 büyüklüğünde, derinliğinin de 10.6 kilometre olduğu belirtildi.

Ekran görüntüsü 2022-11-23 064216

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI: ARTÇI SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Deprem sonrası açıklama yapan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, "Deprem sonrası elektrikler kesildi, artçı sarsıntılar devam ediyor. Şu ana kadar yaralanma yıkım ölüm haberi yok" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle ilgili yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi:

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun.

Ayrıca İstanbul, Tekirdağ, Kocaeli, Eskişehir, Zonguldak, Sakarya, Bilecik, Bolu, Karabük, Bartın vilayetlerinde ekiplerimize herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır.

Panik ile atlama dışında 112'ye henüz bilgi ulaşmamıştır. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir.

Ekran görüntüsü 2022-11-23 063557

04.30'DA BİR DEPREM DAHA OLDU

Artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede saat 04.30'da 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

SAĞLIK BAKANI DR. FAHRETTİN KOCA

"04.08’de Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde şu anki durum: Düzce’de 22 yaralımız var, 1’inin durumu yüksekten atlama sebebiyle ağır. Şehre gerekli ambulans ve UMKE timi görevlendirmeleri yapılmıştır. Yeni bilgileri paylaşacağız. Geçmiş olsun."

Ekran görüntüsü 2022-11-23 071258

"ARTÇILARI 6 AY KADAR SÜREBİLİR"

Profesör doktor Jeofizik mühendisi Şerif Barış katıldığı canlı yayın programında şunları ifade etti:

"Bunun artçıları yaklaşık 6 ay kadar sürebilir. 4, 4.9 şiddetinde olabilir, insanların tedirgin olmaması gerek. Fayın 3 boyutlu yapısını tespit edemiyoruz. Sistem kurulması gerekiyordu. Verilen kaynak ve ödeneğin eksik olması bu işi engelledi. Yoksa ben Düzce'den başlayarak 3 sene boyunca orayı inceleyecektim. Yerin 3 boyutlu tomografisini çekmeden prüzlü bölgeleri net bir şekilde bilme imkanımız yok.

Düzce benim proje bölgemdi ama destek alamadık.Sığ bir deprem, özellikle batı bölgelerde 5 ile 7 km derinliğinde bir deprem olur. 20 olsaydı daha geniş yerlere ulaşırdı. Yataklardan uyandıracak bir hareket vardı. Şiddetinin 6 ya da 7 civarında olduğunu İstanbul açısından söyleyebilirim."

Editör: Güven BOĞA