Eğitim Sen olarak, Öğretmen Sendikası'nın asgari ücret düzenine son verilmesi ve taban maaş hakkı talebi başta olmak üzere özlük hakları için başlattığı eylemde yanlarındayız. MYK üyelerimiz, bu sabah Meclis Parkı'nda gerçekleştirilen eğitim nöbetini ziyaret ederek mücadeleyi ortaklaştırdıklarını ilan etti. Eğitim Sen Genel Başkanı Kemal Irmak yaptığı açıklamada, eğitim emekçilerinin hakları için birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.

ÖSYM, 2024 YKS Kayıt Tarihlerini Açıkladı! ÖSYM, 2024 YKS Kayıt Tarihlerini Açıkladı!

Eğitimin her alanı saldırı ve kuşatma altında. Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve eğitim emekçileri olarak bu saldırılardan en ağır şekilde etkilenen kesimler durumundayız. İtibarsızlaştırılan öğretmenler, geleceksizleştirilen öğrenciler, her gün kaygıdan kaygıya sürüklenen veliler ve ağır çalışma koşulları altında ezilen eğitim ve bilim emekçileri halinde mücadele veriyoruz.

Eğitim sistemi bir refah toplumunun değil, siyasi beka ve ikbalinizi garanti altına alan bir sistem haline getirilmeye çalışılıyor. Tarikat ve cemaatlerin gerici yaklaşımlarının özünü oluşturduğu bir eğitim sistemi kabul edilemez. Devlet okullarına dayatılan programlarla niteliksizleştirilen okullardan kaçan öğrencilerin özel okullara yönlendirilmesi gibi adımlarla eğitimin ticarileştirilmesine karşı duruyoruz. Özel okulların kamunun kaynaklarını sömürmesi ve öğretmenlerin ağır çalışma koşulları altında ezilmesine karşı mücadele ediyoruz.

Eğitim emekçileri olarak aynı işi yaptığımızı ve aynı haklara sahip olmayı savunuyoruz. Öğretmenlik meslek kanununun yeniden ele alınması ve eğitim emekçilerinin kaybolan itibarının geri kazanılması için mücadele ediyoruz. Temel şiarlarımız olan kamusal, bilimsel, parasız, laik, anadilinde eğitim için birlikte hareket etmenin önemine inanıyoruz.

Bu nedenle Öğretmen Sendikası'nın haklı talepleri üzerinden eşit işe eşit ücret ve eğitimin ticarileşmesine karşı ortak mücadele etme kararı aldık. Mesleğimiz, onurumuz ve geleceğimiz için mücadeleyi büyütmek için bir araya geliyoruz.

Editör: Haber Merkezi