Bugün Kocaeli Üniversitesi tarihinde yeni bir eşik aşıldı. Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi ve beraberindeki güvenlik görevlileri, şube yöneticimiz ve Yükseköğretim Büromuzun üyesi olan Ömer F. Özdemir ile şube yöneticimiz Burçin Deniz’e fiziki saldırıda bulunup darp etti! Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki şube yöneticilerimize yönelen fiziki saldırı, Kocaeli Üniversitesi emekçilerinin iradesine yönelmiştir. Şube yöneticilerimize kalkan eller, mücadele kararlılığımıza kalkmıştır. Gerisini darpçı failler düşünmek zorundadır!

Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi’ye Sesleniyoruz! Bu Saldırıyı Kaydediyoruz! Elbette Bu Devran Bitecek, Hukuk Önünde Görüşeceğiz!

Bugün Kocaeli Üniversitesi tarihinde yeni bir eşik aşıldı. Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi ve beraberindeki güvenlik görevlileri, şube yöneticimiz ve Yükseköğretim Büromuzun üyesi olan Ömer F. Özdemir ile şube yöneticimiz Burçin Deniz’e fiziki saldırıda bulunup darp etti!

Bu fiziki saldırının ardında yatan temel neden ise sendikamızın maaş promosyonu görüşmelerine katılmak ve üniversite emekçilerinin yok sayılan iradesini dillendirmek istemesidir. Çünkü üniversite yönetimi geçmiş yılların aksine bu kez ihale şartnamesini yayınlamamış, şartname oluşturulurken üniversitedeki emekçilerin ve sendikaların görüşlerine başvurmamıştır. Sadece ve sadece yandaş sendikayı ve banka temsilcilerini görüşme odasına almış, üniversite emekçilerine bu görüşmenin canlı görüntüsünü “izleme” olanağı sunmuştur!

Hâlbuki üniversite emekçilerinin kendileriyle ilgili alınacak bir kararda nesne değil özne olması, yani izleyen değil iradesini beyan edebilen konumda olması gerekmektedir. Ancak demokrasinin bu en temel öğesi Rektör Yardımcısı Ercüment Çiftçi tarafından şiddetle bastırılmak istenmiştir.

Kendisinin, şube yöneticilerimize yönelik doğrudan fiziki saldırısı, ardından güvenlik görevlilerinin yöneticilerimize saldırması ve salondan çıkarması ise bardağı taşıran son damla olmuştur.

Başta Ercüment Çiftçi ve üniversite yönetimi şu gerçeği çok iyi bilmelidir. Bizler, mücadele tarihimiz içerisinde güç sarhoşluğuna kapılanları, kendisini hukukun üstünde görenleri, istediği her şeyi yapabileceğini sananları çok gördük. Ancak daha da vahimi, bu kişilerin hukuk önünde hesap verirken nasıl yalnız kaldığını, ne kadar küçüldüklerini de çok gördük. Sanmayın ki bu devran böyle gidecek, sanmayın ki bu sarhoşluğunuz ilelebet devam edecek!

Ve unutmayın! Bu konu unutup gideceğimiz bir konu değil, aksine kurumsal belleğimize kazınmış bir konudur!  Üyesi olduğumuz uluslararası platformlarda ve yürüteceğimiz hukuk mücadelesinde hak ettiği değeri görecektir! Üniversite yönetiminin atacağı her adım artık yakın takibimizdedir!

Eğitim Sen olarak belirtmek isteriz ki şube yöneticilerimize yönelen fiziki saldırı, Kocaeli Üniversitesi emekçilerinin iradesine yönelmiştir. Şube yöneticilerimize kalkan eller, mücadele kararlılığımıza kalkmıştır. Gerisini darpçı failler düşünmek zorundadır!

Editör: Haber Merkezi