2022 yılını bitirmeye hazırlandığımız şu günlerde internet sitesine sahip olmanın tek başına yeterli olmayacağını rahatlıkla ifade edebiliriz. Rekabet şartlarına ayak uydurmak adına her yolu deneyen markaların imdadına SEO çalışmaları koşuyor.

SEO; teknolojiyle haşır neşir olanların bildiği üzere bir internet sitesini Google’ın belirlemiş olduğu kriterlere uygun hale getirmek ve onu Google arama sonuçlarında tepeye çıkarmak adına yapılan çalışmalar bütünüdür. SEO; yer aldığı sektörden bağımsız olarak her marka için gereklidir. Hedef kitleye çabuk ulaşma ve ekonomik olma gibi farklı avantajları vardır. Fakat, SEO konusunda başarılı olmak adına google seo uzmanı ile çalışılmalıdır.

Google SEO Uzmanı Seçimi Nasıl Olmalı?

Takdir edersiniz ki, SEO; bilhassa son beş yıllık dönemde ciddi bir iş kolu haline geldi. Birçok kişi; kendisini SEO uzmanı olarak tanıtıyor. Fakat, SEO; Youtube’dan video izlenerek öğrenilecek kadar basit çalışmalardan ibaret değildir. Google SEO uzmanı; çok uzun süreden bu yana bu işi yapan, referansları sağlam ve aynı zamanda sektörel bilgisi yüksek bir kişi olmalıdır. Bunun yanı sıra, Google SEO uzmanı seçiminde aşağıdaki hususlara da dikkat edilmelidir.

  • Her şeyden önce, internet sitesi sahibinin Google SEO uzmanı ile birebir görüşmesi gerekir. Sitenin arama motoru sıralamasını ve performansını bir üst kademeye çekmek adına doğru bir strateji izleyeceğini söyleyen kişi ile çalışılmalıdır.
  • Bir SEO uzmanını özel kılan birtakım detaylar vardır. Örneğin, işini iyi yapan bir SEO danışmanı; Google’daki SERP görünümü ile ilgilenir.
  • Google SEO uzmanı; işin teknik kısmı ile ilgilenmelidir. Sayfaların başlığı ve açıklama kısımları olabilecek en iyi şekilde hazırlanmalıdır. Bunun yanı sıra, sayfaların yapısal verilerle desteklenmesi de önemli bir husustur. Bir başka deyişle, sunum bazlı zenginleştirmeler yapılmalıdır.
  • Tıpkı dijital reklam ajansı seçiminde olduğu gibi SEO uzmanı seçiminde de kişinin referanslarına odaklanılmalıdır. Farklı sektörlere ait internet sitelerini SEO çalışmaları ile üst noktalara taşımayı başarmış bir danışmandan hizmet alınmalıdır. Bunun yanı sıra, SEO uzmanının sahip olduğu referansların doğruluğu kontrol edilmelidir. Geçmişteki müşterilerin teyit edilmeleri gerekir.
  • Güven; tıpkı ikili ilişkilerde olduğu gibi Google SEO uzmanı seçiminde de bir hayli önemlidir. Müşteri ile danışman arasındaki iletişim sorunsuz olmalıdır. Bunun yanı sıra, SEO uzmanına güvenildiği takdirde Google Search Console ve Analytics bilgilerine erişim izni verilebilir.
  • SEO çalışmasını başarılı kılan detay tahmin edebileceğiniz üzere hedef kitleye ulaşmaktır. Bilhassa ürün ve hizmet satışı yapan internet sitelerinin hedef kitlelerine erişimi olabilecek en kısa sürede sağlanmalıdır. Bu noktada, google seo uzmanı; hedef kitleye nasıl ulaşılacağını bilmelidir. Hedef kitleye ait strateji ve teknolojiler hakkında bilgi sahibi olması gerekir.
  • Son olarak, Google SEO uzmanı; yatırım getirisi gibi ölçümleme sistemlerine de kesinlikle yer vermelidir.

Editör: Haber Merkezi