Seyhan ve Çukurova Belediyelerinden Gözaltına Alınanların İfadeleri Alınmaya Başlandı

Adana’nın Seyhan ve Çukurova Belediyelerinde ikisi başkan yardımcısı olmak üzere bir çok personelin yanı sıra, yapı denetim elemanları ve müteahhitlerinde içinde yer aldığı 62 kişinin ifadesi bugün alınmaya başlandı.

29 Eylül Cuma günü sabah saatlerinde iki belediyeye yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında birisi Çukurova Belediyesinin eski başkan yardımcısı diğeri de Seyhan Belediyesinde halen görev yapan bir başkan yardımcısı olmak üzere 62 kişi ile ilgili ifade alma işlemleri bugün başlatılabildi.

Gözaltına alınanlar arasında Seyhan Belediyesi bünyesinden 19, Çukurova Belediyesinden 25, Yapı Denetim Elemanları 9 ve müteahhitler var.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve CHP Adana İl Başkanlığı konuyla ilgili yaptıkları basın açıklamalarında bir algı operasyonu yapıldığını belediyelerinin bu operasyonla ilgisi bulunmadığını belirttiler.

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi; “Belediyelerimizde yapılan aramalar sonucunda kolluk kuvvetleri tarafından suç unsuruna rastlanmadığına dair tutanak düzenlenmiştir. Yürütülen soruşturmanın belediye başkanlarımızla, ve belediyelerimizin kurumsal kimlikleri ile ilgili olmadığını kamuoyuna duyurmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

.

Editör: Haber Merkezi