DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, 9. Yargı Paketi'nde yer alan 'etki ajanlığı' düzenlemesini sert bir dille eleştirdi. Koçyiğit, yaptığı basın toplantısında AKP ve MHP ittifakının demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere son darbeyi vurmak istediğini belirtti.

Motorine 1 lira 47 kuruşluk indirim Motorine 1 lira 47 kuruşluk indirim

Kılıç Koçyiğit, "Her gelen paket, hukuk devleti ilkesi, yargı bağımsızlığı ve adaleti paket yapıp götürdü. AKP ve MHP ittifakı anayasa tartışmalarının gölgesinde etki ajanlığı gibi bir düzenlemeyle aslında demokrasi, basın özgürlüğü, temel hak ve özgürlüklerin tabutuna son çiviyi de çakmak istiyor" ifadelerini kullandı.

DEM Parti Grup Başkanvekili, Cumhurbaşkanı kararıyla yayımlanan Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikleri de sert bir şekilde eleştirdi. Koçyiğit, "Seferberlik gibi bir meseleyi muğlak bir şeye indirmek akıl tutulması" dedi ve yapılan değişikliklerin ülkeyi olası bir tehlikeden korumaya değil, Erdoğan'ın tehdit olarak gördüğü meseleleri engellemeye dönük olduğunu savundu.

Özellikle 'yedek er' toplama yetkisi verilmesine ilişkin olarak da sert tepkiler gösteren Koçyiğit, "SADAT, IŞİD'ciler, El Nusra'cıları Afganistan'dan gelen askeri eğitim almış olanlar da yedek er kategorisine girecek midir?" diye sordu.

Son olarak, etki ajanlığı meselesine karşı toplumsal muhalefetin ses yükseltmesi gerektiğini vurgulayan Koçyiğit, muhalif basının, diplomatik faaliyetlerin ve sosyal medya paylaşımlarının bile suç kapsamına alınabileceğini belirtti.

#GülüstanKılıçKoçyiğit #YargıPaketi #EtkiAjanlığı #Demokrasi #TemelHaklar #Özgürlükler

Editör: Haber Merkezi