Bölgesel sağlık yetkilileri Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Johannesburg'un doğusundaki bir Güney Afrika şehrinde geçen hafta akaryakıt tankerinin patlaması sonucu ölenlerin sayısının 18'e çıktığını söyledi.

Sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) taşıyan bir kamyon Cumartesi günü Boksburg'da bir köprünün altına sıkıştı ve sızıntı ve patlamaya neden olarak başlangıçta 10 kişi öldü ve geniş çapta hasar meydana geldi.

Bölge sağlık departmanı yaptığı açıklamada, o zamandan bu yana sekiz kişinin daha ciddi yanıklar ve yaralanmalardan öldüğünü söyledi.

18 kurbandan dokuzu, aralarında bir sürücü ve sekiz hemşirenin de bulunduğu yakındaki Tambo Memorial Hastanesi'nin camlarını patlatıp çatısını çökerten patlamanın ardından çalıştı.

Hastane sahasında 24 hasta ve 13 personel olmak üzere toplam 37 kişi ciddi yanıklara maruz kaldı ve diğer hastanelere götürüldü.

Yerel sağlık departmanı, patlamanın "olay yerine tahmini 500 metre (1.640 fit) mesafedeki özel ve kamu altyapısında büyük hasara" neden olduğunu da sözlerine ekledi.

Sosyal medyadaki videolar, köprünün altında, tankerin altından geçemeyecek kadar yüksek göründüğü devasa bir ateş topunu gösterdi.

Özellikle yemek pişirme ve gaz sobalarında kullanılan 60.000 litre LPG taşıyordu.

Editör: Güven BOĞA