• MERSİN BÜYÜKŞEHİR, VERDİĞİ GIDA KOLİSİ HİZMETİ İLE DEPREMZEDELERİN SOFRALARINA AŞ OLUYOR
  • BÜYÜKŞEHİR’İN KENTTEKİ DEPREMZEDELER İÇİN VERDİĞİ GIDA KOLİSİ DESTEĞİ 2 BİN AİLEYE ULAŞTI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgelerinden kente gelerek Mersinlilere misafir olan ya da ev kiralayıp konaklayan depremzedeler için gıda kolisi desteğini başlattı. Mersin Büyükşehir tarafından bugüne kadar toplam 2 bin aileye gıda kolisi desteği sağlandı ve vatandaşlar ihtiyaç duymaları halinde Teksin üzerinden başvuru yaparak, destekten faydalanabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından deprem bölgelerinden kente gelerek Mersinlilere misafir olan ya da ev kiralayıp konaklayan depremzedeler için gıda kolisi desteği başlatıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar toplam 2 bin aileye gıda kolisi desteği verildi. Deprem bölgelerinden Mersin’e gelen vatandaşlar, ihtiyaç duymaları halinde Teksin üzerinden Büyükşehir Belediyesi ile iletişim sağlayıp, gıda desteğinden faydalanabiliyor.  

6 Şubat depreminin ardından tüm birimlerini seferber ederek hem Mersin’de hissedilen depremden etkilenen insanlara hem farklı illerden kente gelen depremzedelere hem de deprem bölgelerine desteklerini ulaştıran Büyükşehir, bu kez de vermeye başladığı gıda kolisi hizmeti ile vatandaşların sofralarına aş oluyor. Gıda kolilerinin içerisinde pirinç, bulgur, mercimek, kuru fasulye, nohut, makarna, şehriye, irmik, un, çay, zeytin, salça, yağ, reçel, şeker ve tuz olmak üzere toplam 16 temel ihtiyaç malzemesi yer alıyor.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, VERDİĞİ GIDA KOLİSİ HİZMETİ İLE DEPREMZEDELERİN SOFRALARINA AŞ OLUYOR (1)

“Bugüne kadar yaklaşık 2 bin aileye koli ulaştırdık”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Özlem Yaşar, “6 Şubat depreminden sonra Büyükşehir Belediyesi olarak hem ilimizde hem de deprem bölgesinde aktif çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehir merkezimizde başlattığımız ve yürüttüğümüz bir koli hizmetimiz var. Depremden etkilenip Mersin’e gelen, bir tanıdığının yanına sığınmış olan ya da kendisi ev kiralamış olan depremzedelere koli ulaştırıyoruz. Bunun için de 185 üzerinden talep oluşturmalarını istiyoruz. Talep oluşturan herkese gıda kolimizi ulaştırıyoruz” dedi. Kolinin içeriği hakkında da bilgiler veren Yaşar, “Kolilerimizde 16 kalem temel ihtiyaç malzemesi var. Pirinci, yağı, bulguru makarnası gibi. Bugüne kadar yaklaşık 2 bin aileye ulaştırdık, ulaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Günlük yaklaşık 22 bin kap yemek üretiyoruz ve depremzedelere ulaştırıyoruz”

Yaşar, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem deprem bölgesine hem de Mersin’e gelen depremzedelere verdikleri hizmetler hakkında da detaylı bilgiler paylaşarak, “Sosyal Hizmetler Dairesi olarak depremin ilk saatlerinden itibaren Mersin’de çorba ikram ederek başladık. Çorbamız hazırdaydı, ilimizde depremden etkilenenlere çorba ikram ettik. Hemen ertesi gün Mobil Mutfak Tırımız Samandağ’da hizmete başladı. Burada günde 5 bin çorba, 4 bin 400 civarında yemek üretiyoruz. Oradaki depremzedelere hizmet veriyoruz. Mersin ve Tarsus aşhanemiz hizmetteydi, buna ek olarak Silifke, Anamur ve Erdemli’de mutfaklar oluşturduk, orada da yemek üretiyoruz. Günlük yaklaşık 22 bin kap yemek üretiyoruz ve depremzedelere ulaştırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Özellikle toplu yaşanan alanlara toplu yemek gönderdiklerini de aktaran Yaşar, Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’de toplam 7 dayanışma noktası olduğunu vurguladı. Yaşar, “Silifke, Kızkalesi, Erdemli, Mersin ve Tarsus olmak üzere 7 noktada. Bu noktalarda hem bağış kabul ediyoruz hem de ihtiyaç sahiplerine mama, bez, ıslak mendil, hijyen malzemeleri, giysi olmak üzere temel ihtiyaçlarını elden teslim ediyoruz” dedi.

“İhtiyacı olan herkes 185’ten yetişebilir”

Koli desteğinden faydalanan vatandaşlardan Sabahat Kadı, “Gerçekten bir travma yaşadık. Zor attık kendimizi dışarı. Ondan sonra baktık olacak gibi değil, çektik kızımızın yanına geldik ama bütün eşyalarımız enkaz altında kaldı. Hiçbir şey çıkaramadık. Zaman ne gösterir onu da bilmiyorum, kızımın yanında kalmayı düşünüyoruz. Kızımın da durumu yok ama başka gidecek yerimiz yok” diye depremde yaşadıklarını anlattı.

Gıda kolisi desteğinden de nasıl faydalandığını anlatan Kadı, “Bir tanıdığımız, bir ahbabımız bizi yönlendirdi size ve ulaştık. Ama 185’ten de Büyükşehir Belediyesi aranabiliyor, her türlü yardımı yapabiliyor. İsteyenlerin başvuru yapmalarını rica ediyorum. İhtiyacı olan herkes 185’ten yetişebilir” dedi.

Editör: Haber Merkezi