EĞİTİM-İŞ; YİNE MÜLAKAT YİNE ŞAİBE

Eğitim-İş Adana 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı Hatice HAZAR, "Mülakat eğitim sistemini çürüten bir ayıptır." başlıklı basın açıklamasında şunları ifade etti;

EGİTİM-İŞ sendikası olarak atamalarda sözlü sınav öngören tüm düzenlemelere davalar açmıştık ancak ne yazık ki bu davalar Danıştay nezdinde reddedilmişti. Son gelinen durum ve getirilen garabet uygulama bir kez daha ne denli haklı olduğumuzu ortaya koymuş sözlü sınav inadı uğruna yaratılan mantık dışı yöntemler her gün farklı bir boyutla karşımıza çıkmaktadır. Adana da sendikamız EĞİTİM-İŞ’in her daim en temel taleplerinden olan şeffaflık ve açıklık ilkesine uyulmadığından kamuoyunda 24 olarak konuşulan tahminimizce onlarca eğitimci 18/02/2024 tarihinde girdikleri Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı’ndan yüksek not almalarına rağmen mülakatta düşük puan verilerek tercih bile yapamayacak duruma getirilmiştir. Mülakata girenlere yazılı sınavla aynı puanın verileceğinin söylendiği bir sistemde içinde üyelerimizin de bulunduğu öğretmenlerimize neden düşük puan verildiği konusunda ne bakanlık düzeyinde ne de il milli eğitim müdürlüklerinden mantıklı bir cevap alınmıştır. Yazılı sınav puanı 81 olan üyemize mülakatta 58 puan verilerek tercih dahi yapamayacak duruma getirilmiştir. Tercih yapabilmek için alınması gereken puan en az 60’tır. Bu durumda 60 altında sözlü puan verilerek kişinin tercih hakkı bilinçli olarak gasp edilmiştir.

MEB, Liseli Gençlerimizden Dünya Şampiyonluğu Gururu MEB, Liseli Gençlerimizden Dünya Şampiyonluğu Gururu

Dilekçe yazarak itiraz hakkını kullanan üyemizin alacağı cevaba istinaden hukuki süreç başlatılacaktır. EĞİTİM-İŞ sendikası olarak konunun peşini bırakmayacağımızı ve hak kaybına uğrayan öğretmenlerimizin destekçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.

Seçim vaadi olarak öğretmenlere sunulan “Mülakatı Kaldıracağız” söylemi seçim sonrası ne yazık ki rafa kalkmıştır. “Mülakatı kaldırmayacağız ancak bundan sonra mülakatları mülakat gibi yapacağız” diyen Bakan Yusuf TEKİN’e soruyoruz. Mülakat gibi mülakattan kastınız bu muydu? Yazılı sınavı 81 olan birine 58 vererek hakkını gasp etmek miydi?

Editör: Haber Merkezi