TRT'DE YİNE YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA SINAV AÇILIYOR!

Haber Sen konuyla ilgili, "TRT Yönetimi 2020 yılında açılan Görevde Yükselme Sınavı’nın dava süreçleri bitmeden, yeni bir Görevde Yükselme Sınavı duyurusu yaparak, Kurumda kaosa neden olan bir karara imza attı. " konulu basın açıklaması gerçekleştirdi.

TRT Yönetimi 2020 yılında açılan Görevde Yükselme Sınavı'nın dava süreçleri bitmeden, yeni bir Görevde Yükselme Sınavı duyurusu yaparak, Kurumda kaosa neden olan bir karara imza attı.

Sınavdaki usulsüz puanlandırmaların ardından dava açan ve kazanan TRT emekçileri, 1 yıldır hak ettikleri sınavlara daha giremeden, yeni bir sınav süreci ile karşılaştılar.

Haber-Sen olarak, bir önceki Görevde Yükselme Sınavı'nda tespit ettiğimiz; kadın-erkek ayrı sınıflarda yazılı sınava girilmesi, sonuç değerlendirme sürecinde yönetime yakın sendika yöneticilerine iltimas tanınması, iktidara yakın tanıdıkları olanlar için, sözlü sınav tarihinin ertelenmesi gibi pek çok konudaki usulsüzlükleri teşhir etmiş ve kamuoyu ile paylaşmıştık.

Sınav sonrasında ise başka kurumlardan gelen yöneticilere; TRT'nin son 20 yılda delik deşik edilen Personel Politikaları anlatarak, Kurumda kadro bekleyen 2 bin kadar emekçinin sorunları aktardık.

Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Devir Teslim Töreninde Dayanışma ve Mücadele Vurgusu Eğitim-İş Adana 1 No'lu Şube Devir Teslim Töreninde Dayanışma ve Mücadele Vurgusu

Kurumdaki sendikalarla ortak bir çalışma yapılmasını talep ederek, sendikalarla kapalı kapılar arkasında yürütülen çalışmaların Kuruma zarar vereceği gerçeğini her fırsatta dile getirdik. Ama yöneticiler buna kulak tıkamış ve yine bildiğini okumuştur. Görüyoruz ki amaç, TRT emekçilerinin sorunlarını çözmek değil, Kuruma son yıllarda alınan personeli bir üst kademeye taşımaktır.

TRT'de yıllardır Muhabir, Prodüktör, Kameraman, Resim Seçici, Yönetmen, Montajcı, Teknik Yönetmen gibi asli kadrolarda çalışanlarla aynı işi yapan; ancak Yapım Yayın Elemanı, Yardımcı Yayın Elemanı, Stüdyo Film Yapım Elemanı, Operatör, Uzman, Memur, Teknisyen gibi kadrolarda olan çok sayıda çalışan vardır. Bu çalışanların çoğu 20-25 yıldır bu görevleri yürütmekte ancak fiilen yaptıkları işin kadrosunda olmadığından ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. Yaptığı işin kadrosuna sahip çalışanlarla aynı işi yaptıkları halde; ücret, mesleki ilerleme, ek gösterge gibi özlük hakları ile mesleki haklar bakımından aralarında büyük farklar vardır.

Bu yanlışlıkların giderilmesi için, Genel Müdür Prof. Dr. Zahid Sobacı'ya ilettiğimiz görüşme talebimize 1,5 yıldır cevap verilmemekte; konuyla ilgili paylaştığımız bilgi ve talepler kulak arkası edilmektedir.

Sonuçta kime hizmet ettiğini anlayamadığımız, yine emekçileri birbirine kırdıracak, Kurum içindeki çalışma barışını bozacak bir sınav süreci ile karşı karşıyayız.

Öncelikle sınavın başvuru süreci uzatılarak ya da ertelenerek davaları kazanıp 1 yıldır sınava alınmayan arkadaşlarımızın mağduriyeti giderilmelidir. Akabinde, sınavın mahiyeti genişletilerek kurumda asli kadroların görevini düşük kadrolarda yürüten emekçilerin mağduriyeti giderilmeli ve yıllardır görev yaptıkları kadronun sınavına girebilmelerinin önü açılmalıdır.

TRT Yönetimi ve Yönetim Kurulu bir an önce emekçilerin taleplerini yerine getirmelidir.

Editör: Haber Merkezi