"Basın İlan Kurumunun yerel basını susturmaya yönelik düzenlemesi kabul edilemez. İYİ Parti olarak yerel basının yanındayız. Yapılanları kınıyoruz."

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk TBMM'de, Mağdur Edilen Haftalık, 15 Günlük, Aylık Gazetelerin Sesi Oldu.

İsmail Koncuk'un Meclis kürsüsünden yaptığı konuşma şu şekilde;

"Değerli milletvekilleri şimdi hani derler ya “her boyayı boyadık fıstık yeşili kaldı” diye tam böyle bir düzenleme yapılmış. Kim tarafından Basın İlan Kurumu tarafından. Bugün Adana'dan yerel basın temsilcileri geldi. 15 günlük, bir aylık gazete sahiplerine ceza getiriyorsunuz. Gazetecilik yapma diyorsun.

İşte burada bir gazetenin kapatılıyoruz başlığı atması gerçekten üzüntü verici bir şey. Ben bunların çoğunu tanırım yıllardır gazetecilik yaparlar, yıllardır yaparlar 3-5 kuruş tedarik ederler ve bunlar aldıkları ilan bedellerinin %15'ini Basın İlan Kurumuna aktarırlar. Yani Basın İlan Kurumu bir noktada kendisi de gelir sağlayan bu kuruluşları da yok ediyor.

Ne demişler; işte iki tane personel çalıştıracaksınız, iki personelin maliyeti ne? 30 bin lira civarında değil mi? Büronuz olacak, dayalı döşeli falan. Nereden yapacak bunu? Bu şartları yerine getiremeyen gazetelere belediyelerden teşvik anlamında reklam falanda yok yasak. Yapan belediye başkanları ise cezalandırılıyor.

Koncuk sözlerine şu şekilde devam etti;“Sizin yasak getirmekten başka bir derdiniz yok. Çiftçiye ceza, yıllardır faaliyet gösteren yerel gazeteleri kapatma, sürekli ceza, millete topyekün ceza kesiyorsunuz adeta".

"Bu anlayışı iyi Parti grubu adına şiddetle kınadığımızı gazetecilerimiz adına ifade ediyor bu olayın yakından takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi