Filistinli sağlık yetkilileri, son hava saldırılarında en az altı Filistinlinin öldüğünü ve İsrail bombardımanında iki gün içinde çocukların da dahil olduğu 21 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 64 kişinin de yaralandığını söylüyor.

İsrail'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarında şu ana kadar en az 21 kişi hayatını kaybetti. Enklav iki gün üst üste amansız bombardımana maruz kaldı.

Şerit sakinleri, son saldırıda hayatını kaybeden kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere sevdiklerinin yasını tutuyor. 

Gazze'den bildiren El Cezire'den Issam Adwan, son bir saat içinde karşılıklı olarak şiddetli ateş açıldığını olduğunu söyledi.

Adwan, "Geçen saat çok yoğun geçti" dedi. "Gazze'deki askeri oda, savunma sistemi tarafından durdurulan İsrail şehirlerine roket atmaya karar verdi" diye ekledi.

Adwan, daha sonra İsrail hava saldırılarının Gazze Şeridi'ndeki birçok şehri vurduğunu söyledi. Can kaybı bildirilmedi.

Mısır'ın aracılık ettiği bir ateşkese ilişkin raporların doğrulanmadığını ve iki tarafın da bunu duyurmadığını da sözlerine ekledi.

BM Orta Doğu elçisi İsrail saldırılarında 'sivil ölümleri' kınadı

Birleşmiş Milletler Orta Doğu temsilcisi Tor Wennesland, Gazze'de "sivillerin" ölümünü kınadı.

Wennesland, İsrail hava saldırılarında sivillerin ölümünün "kabul edilemez" olduğunu söyledi ve ilgili herkesi "maksimum itidal uygulamaya" çağırdı.

Arap Birliği, İsrail'in 'saldırgan, barbarca' saldırısını kınadı

Arap Birliği, "İsrail'in Gazze Şeridi'nde yerleşim bölgelerindeki sivilleri, çocukları ve kadınları hedef alan saldırgan [ve] barbarca baskınlarını" kınadı.

Arap Birliği, Gazze'deki durumla ilgili acil bir oturumun ardından yaptığı açıklamada, "Filistin halkıyla tam dayanışmasını" ifade etti ve "öz savunma" haklarını desteklediğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi