İsviçreli seçmenler pazar günü yapılan referandumda yenilenebilir enerjiyi teşvik eden yasayı desteklerken, artan sağlık sigortası maliyetlerini kontrol altına almayı amaçlayan ayrı önerileri reddetti.

Enerji bağımsızlığını artırmayı amaçlayan federal yasa, 2023 sonbaharında kabul edildi; binalara güneş panellerinin kurulumunun kolaylaştırılması da dahil olmak üzere elektriğin taşınmasını, depolanmasını ve üretimini artırmaya yönelik önlemler içeriyor.

Aynı zamanda bu tedbirlerin finansmanına yönelik hükümleri de içermektedir.

Kamu yayıncısı SRF tarafından yayınlanan ön sonuçlar ve tahminler, çok maliyetli olacağını ve amaca uygun olmayacağını öne süren muhalifler tarafından referanduma sunulan enerji yasasının seçmenlerin üçte ikisinden fazlası tarafından desteklendiğini gösterdi.

Şimdi önümüzdeki yıl yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İsviçre, iklim değişikliği konusunda, Nisan ayında küresel ısınmayla mücadelede yeterince çaba göstermediğine karar veren üst düzey bir Avrupa mahkemesiyle anlaşmazlığa düşmüştü.

Sonuçlar, sağlık sigortası katkılarını gelir düzeylerine bağlamayı ya da vergi artışlarına sınırlama getirmeyi amaçlayan iki ayrı girişimin yenilgiye uğratıldığını gösterdi.

BM Ticaret Ajansı, dijital patlamanın çevre için bir felaket olabileceği konusunda uyarıyor BM Ticaret Ajansı, dijital patlamanın çevre için bir felaket olabileceği konusunda uyarıyor

Sağlık planlarını eleştirenler, tıpkı hükümetin 2026'da yürürlüğe girecek ve Mart ayında İsviçreli seçmenler tarafından desteklenen ek emeklilik ödemelerini nasıl finanse edeceğiyle uğraşırken, bu planların daha yüksek vergilere yol açma riski taşıdığını öne sürmüştü.

Anketler, sağlık sigortası maliyetlerinin kontrol altına alınmasına yönelik önerilerin kampanyanın başlarında çoğunluk tarafından desteklendiğini gösterdi.

Editör: Haber Merkezi