Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Doç. Dr. Gökçen Erdoğan, yeni eseri Utanç ile Ankara’da okurlarıyla buluştu.

Ezgi ACAR

Yazarın dördüncü Kitabı Utanç’ın imza günü Ankara Tunalı D&R'daokuyucuların yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Kitabı oluşturan öyküler yazarın mesleki yaşamında karşılaştığı ve yaşamlarına tanıklık ettiği insanların yaşadığı olayları anlatıyor.

Kitabında, hayatının bir bölümünde psikolojik, fiziksel ve cinsel şiddet görmüş insanların bunlarla baş etme biçimlerini, bunları kabullenme ya da reddetme süreçlerini aktarmaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, istismar, taciz, tecavüz bitse de etkilerinin bütün bir yaşamı etkilediğine dikkat çekti.

“UTANÇ” KİTABI BİR ÜMİT IŞIĞIDIR (1)

Erdoğan Utanç hakkında şunları söyledi:

“Mağduru olduğu suçların failiymiş gibi hissettirilip utanç içinde gizlenen ve yaralarıyla baş başa kalan insanların ne kadar çok ve ne kadar yalnız olduğunu ama birbirimizi görür duyar ve anlarsak ümit ışığının daima var olduğunu bir kez daha anlatmak istedim. Bir kez daha diyorum zira bu benim dördüncü kitabım. Üstelik yalnızca benim tanıştığım insanlar bunlar, sadece bazılarını yazıya döktüm. Fakat onlar sizin de çevrenizdeler. Görmek isteyerek bakmanız yeterli.”

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı olan Gökçen Erdoğan, “Cinsel sağlık bilincinin gelişmesi için kadın hastalıklarının çok daha komplike biçimde ele alınması gerektiğini ve cinsel terapi, genital estetik alanlarında yetkinliği önemsediğini, alanında aldığı uluslararası düzeydeki eğitimlerle bütünsel yaklaşımı desteklemek ve yaymak istediğini.”söyledi.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen imza günü özellikle kadın okuyucuların yoğun ilgisiyle sona erdi.

“UTANÇ” KİTABI BİR ÜMİT IŞIĞIDIR (1)-1

“UTANÇ” KİTABI BİR ÜMİT IŞIĞIDIR (2)

Editör: Haber Merkezi