SEÇİM SÜRECİNDE MUHALİFLERE YÖNELİK SALDIRI VE PROVOKASYONLARA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu ülkenin vicdanlı yurttaşları olarak “amasız, fakatsız” demokrasinin yeniden güçlenmesi ve işletilmesi, vatandaşlık görevi olarak sandığa gidilmesi, güvenli bir seçimin gerçekleştirilmesi ve sonuçlarının demokratik işleyiş çerçevesinde ilan edilmesi tek arzumuzdur.

Son haftasına girilen genel seçimler öncesinde muhalif kesimlere yönelik saldırı ve provokasyonların artarak devam ettiği görülmektedir. Geçtiğimiz günlerde hem yurtiçinde hem de yurtdışında muhaliflere yönelik ifade özgürlüğünü ve can güvenliğini hedef alan saldırılar ile infaz listelerinin dolaşıma sokulması bizleri derinden endişelendirmiştir. Bu saldırı ve tehditlerin failleri ve azmettiricileri kim veya kimlerse, ortaya çıkarılması ve hesap vermesi için ilgili makamları göreve çağırıyoruz.

Son olarak, 07.05.2023 tarihinde Erzurum’da Millet İttifakı tarafından düzenlenen miting öncesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve mitinge katılan seçmenlere yapılan saldırılar ve sonrasında devam eden provokasyonlara müdahalede geç kalınması ve aralarında çocuklarında olduğu yaralanmaların olması endişeleri artırmıştır. Kim tarafından yapıldığına bakılmaksızın seçime gölge düşürecek, özgürlükleri kısıtlayıcı her türlü eylemi şiddetle kınıyoruz. Mitingde yaralanan ve darp edilen yurttaşlarımıza acil şifalar diliyor ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

KHK’lı Platformları Birliği olarak, demokrasinin ancak farklı seslerin duyulması ve saygı görmesiyle mümkün olacağına inanıyoruz. Ülkemizi kaosa sürüklemeyi hedefleyen ve demokrasiyi içine sindirememiş gruplara gereken cevabı seçimde halkımız sandık başına giderek verecektir. Seçim sürecinde herkesin hukukun üstünlüğüne, insan haklarına ve barışa saygılı olmasını; özgür bir Türkiye için birlikte yaşama kültürüne bağlı eşit yurttaşlar olarak bayram havasında bir seçim yapılmasını istiyoruz.

KHK'lı Platformları Birliği

08.05.2023

Editör: Haber Merkezi