Marmaris Belediyesi’nde rüşvet ve usulsüzlük iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında belediye binasında arama yapıldı. Operasyonda belediye başkan yardımcısı, imar müdürü ve zabıta müdürü gözaltına alındı.
Soruşturma Usulsüz İmar ve Ruhsat İddialarıyla Başladı
Muğla Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, belediyede imar ve ruhsat işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve bazı kamu görevlilerinin bu işlemler karşılığında maddi menfaat sağladığı iddiaları inceleniyor.
İddialara göre, belediye içinde bazı yöneticilerin belirledikleri personel aracılığıyla usulsüz işlemleri yönlendirdiği ve bu süreçten kazanç elde ettiği öne sürüldü.
Eş Zamanlı Operasyon ve Aramalar
Soruşturma kapsamında teknik ve fiziki takibin ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şüphelilerin:
- İkametlerinde
- İş yerlerinde
- Belediye binasındaki ofislerinde
arama yapıldı.
Operasyon kapsamında Ö.H., T.D. ve M.K. gözaltına alınırken, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin belediye binasındaki arama çalışmaları sürüyor. Çevik kuvvet ekipleri de bina çevresinde güvenlik önlemi aldı.
“Münferit Bir Olay” Açıklaması
CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, belediye önünde yaptığı açıklamada soruşturmanın münferit olduğunu belirtti.
Uzun, belediye çalışanlarına yönelik işlemlerin görevle ilgili yürütülen bir soruşturma kapsamında olduğunu ifade ederek, aramaların delil toplama amacı taşıdığını söyledi.
Belediye Başkanı: “Çalışmalar Devam Ediyor”
Acar Ünlü ise soruşturmanın belediyenin genel işleyişini kapsamadığını belirterek, belediye yönetiminin görevine devam ettiğini vurguladı.
Gelişmeler oldukça soruşturmanın kapsamı ve sonuçlarına ilişkin yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.




