TBMM bu hafta yoğun gündemiyle mesaisine devam edecek.
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2026 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmeleri hız kazanırken, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu ile Engelli Hakları Araştırma Komisyonu da toplanacak.
2026 Bütçesi Görüşmeleri Başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2026 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi bu hafta masaya yatırılacak.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin geneli üzerine sunum yapacak ve milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.
Hafta sonunda ise TBMM bütçesi ele alınacak. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in bütçesine ilişkin sunumunu cuma günü komisyona yapacak.
Komisyonlarda Yoğun Takvim
Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, 31 Ekim Perşembe günü 16’ncı toplantısını gerçekleştirecek. Toplantıya Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlık edecek.
İlk oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ikinci oturumda ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, komisyon üyelerine sunum yapacak ve milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.
Ayrıca Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu da bu hafta toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yetkililerinden bilgi alacak.
Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Meclis’te
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Ankara’da coşkulu etkinlikler düzenlenecek.
Binlerce yurttaş, Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Korteji oluşturacak. Yürüyüş, Türkiye Büyük Millet Meclisi önünden başlayarak Birinci Meclis’e kadar devam edecek.





