2022 FIFA Dünya Kupası'nda grup etabının tamamlanmasının ardından son 16 turu heyecanı başladı. 22.00 seansında Arjantin ile Avustralya karşı karşıya geldi. 90 dakikası nefes kesen ve izleyenlere büyük keyif veren mücadelede kazanan taraf Lionel Messi önderliğindeki Arjantin oldu.

Ahmad bin Ali Stadyumu'nda oynanan müsabaka, Arjantin'in 2-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Tangoculara galibiyeti getiren golleri 35. dakikada Lionel Messi ve 57. dakikada Julian Alvarez kaydetti. Avustralya'nın tek sayısı ise 77. dakikada Goodwin'den geldi.

Bu skorun ardından Arjantin, adını çeyrek finale yazdıran ekip oldu. Avustralya ise Dünya Kupası'na veda etti. Arjantin'in çeyrek finaldeki rakibi ise ABD'yi 3-1 mağlup eden Hollanda oldu.

Messi, profesyonel futbol kariyerinin 1000. maçını Katar'daki Al-Rajjan'ın Ahmad bin Ali Stadı'nda oynadı. Avustralya'ya karşı Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin milli takımının kaptanlığını yaptı.

Messi'nin 23. Dünya Kupası maçıydı ve şu anda eski İtalyan profesyonel Paolo Maldini ile aynı seviyede. Dünya Kupası'nda 25 maçla rekoru Lothar Matthäus elinde tutarken, onu 24 maçla Miroslav Klose izliyor.

Editör: Haber Merkezi