Mezopotamya’da Mersin Rüzgarı Esti

Mersin, Turizmi ve Gastronomisi ile Diyarbakır’da Tanıtıldı

Eşsiz bir tarihe sahip Mezopotamya topraklarında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’na, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı damga vurdu. Fuarın partner şehri olan Mersin, doğası, tarihi, denizi ve yaylaları ile 4 mevsim misafirlerine farklı bir doğal güzellik sunmasının yanı sıra, eşsiz lezzetleri ile de standı ziyaret edenlere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

Mezopotamya’da Mersi̇n Rüzgari Esti̇ (6)

23 Mayıs’ta Diyarbakır’da kapılarını açan 2. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından kurulan standı ile büyük ilgi gördü. Fuarda en çok dikkat çeken stantlardan biri haline gelen Mersin standı, Mersin’e özgü yemekleri ile ziyaretçilerin beğenisini topladı.

Meteoroloji'den 14 il için uyarı: Kuvvetli sağanak etkili olacak Meteoroloji'den 14 il için uyarı: Kuvvetli sağanak etkili olacak

Mersin’e Özgü Lezzetler Tanıtıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, gastronomi üzerine yapılan bu fuarda Mersin’e özgü lezzetleri tanıttıklarını belirtti. Özdülger, “Coğrafi işaretli kerebiçimiz, cezeryemiz ve Lamas Limonumuzu katılımcılara tattırdık. Tarsus’un kebabı, lahmacunu ve humusu, Silifke’nin batırığı gibi videolar hazırlayarak Mersin gastronomisinin tanıtılmasını hedefledik” dedi.

Mersin Standına Yoğun İlgi

Fuarda Mersin standına ilginin yüksek olduğunu ifade eden Özdülger, “Anadolu toprakları kültürü ve gastronomisiyle çok zengin. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yaptığımız işlerin kaliteli ve vizyoner bir bakış açısıyla sunulmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Mezopotamya’da Mersi̇n Rüzgari Esti̇ (2)

Diyarbakır ve Mersin Arasında Güçlü Bağlar

Diyarbakır Organize Sanayi İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Abdurrahman Aslan, “Mersin’i önemsiyoruz. Diyarbakır’ın ve bölgemizin en çok Mersin ile ticari, sosyal ve siyasal ilişkileri var. Vahap Başkan’ın tekrar Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmesi, Mersin için büyük bir şanstır” dedi.

Ziyaretçilerden Olumlu Geri Dönüşler

Fuar ziyaretçilerinden Nihal Dağdelen, “Mersin’in yeme içme konusunda ne kadar zengin olduğunu öğrendim. Bu tarz fuarlar o şehre gitme isteği uyandırıyor” diyerek, en kısa zamanda Mersin’i ziyaret etmek istediğini belirtti. Mardin Büyükşehir Belediyesi adına fuara katılan Hamit Özcan ise el yapımı ürünlerin güzelliğinden bahsederek gençlerin bu sanatlara yönelmesini istediğini ifade etti.

Mezopotamya’da Mersi̇n Rüzgari Esti̇ (3)

Kuzey Kıbrıs’tan Mersin’e Övgü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden katılan ve Mersin Başkonsolosluğu’nda Turizm Koordinatörü olarak görev yapan Kazım Türkan, “Mersin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye açılan kapısıdır. Mersin’de görev yapmaktan ve yaşamaktan dolayı mutluyuz. Çağdaş, yenilikçi, güzel ve yaşanabilir bir kent haline gelmiş” dedi.

Mersin’in turizmi ve gastronomisi ile Diyarbakır’da tanıtıldığı fuar, 23 farklı ülkeden yüzlerce ziyaretçiyi ağırladı ve Mersin’in eşsiz lezzetleri tüm Türkiye’ye yayıldı.

Mezopotamya’da Mersi̇n Rüzgari Esti̇ (4)

Mezopotamya’da Mersi̇n Rüzgari Esti̇ (1)

#Mersin #Turizm #Gastronomi #MezopotamyaFuarı #MersinBüyükşehir #MersinLezzetleri #MersinGastronomi #MersinTurizmi #Diyarbakır #GastronomiFuarı #Kültür #Sosyalİşler #EşsizLezzetler #Tantuni #Cezerye #Kerebiç #LamasLimonu #TarsusKebabı #SilifkeBatırık #Akdenizinİncisi #YerelLezzetler #FuardaMersin #Coğrafiİşaret #MersinTanıtımı

Editör: Haber Merkezi